Möte med Harri och sittning med Åsa

Jag och Harri.

Efter att ha jobbat en stund vid datorn och ätit frukost medan Anneli var på yogan körde jag in till stan för att träffa min rymdkamrat Harri som har sålt många spännande frimärken med rymdmotiv till mig genom åren. Vi hade bestämt träff utanför Kulturhuset och satte oss sedan och tog en fika inne på ett av dess caféer.

Från Harri.

Det var superkul att träffa Harri som jag bara haft mejlkontakt med tidigare och vi hade mycket att prata om. Dessutom hade han med sig en del spännande sedlar med rymdmotiv från Ryssland och en del frimärken som jag bytte mot min nya bok och en del kontanter.

Liksom detta.

Harri hade också med sig en inslagen present som jag får öppna på fredag då jag fyller år! Snällt och spännande!

Plus några ufomotiv.

Hemma igen inväntade jag Anneli och några timmar senare bar det av in till stan igen. Den här gången till Söders hjärta på Bellmansgatan 22B där vi hade bestämt träff med min tidigare arbetskamrat på DN.se Åsa Larsson.

Middag med Åsa.

Det var alldeles för länge sedan som vi sågs så även här fanns det mycket att prata om. Åsa fick ju gå från DN när den chef som då härjade på redaktionen sparkade ett helt gäng superkompetenta journalister. Det tog Åsa igen genom att vinna Stora journalistpriset. En förlust för DN.

Åsa är expert på fejkade nyheter och kontroll av källor och driver Källkritikbyrån tillsammans med Linnéa Jonjons och Jack Werner.

Jag åt en god råbiff som hade lite för lite tillbehör och jag hade gärna sett en äggula till, men god var den liksom den minimala (men billiga) efterrätten i form av en crème brûlée. Ett glas öl i form av en Kellerbier från Nya Carnegiebryggeriet passade perfekt till huvudrätten. Anneli satsade på zwiebelrostbraten och Åsa på schnitzel, som är nåt av Söders hjärtas flaggskepp.

God!

Vi kom snabbt överens om att det var alldeles för länge sedan vi sågs på det här viset och att det måste bli en repris i närtid.

Efter några timmar där gick vi till bilen där Åsa tog vägen mot Södra station och sedan mot hemmet. Vi stannade lätt nyfiket till utanför S:t Pauls bok- och pappershandel som skyltade med den häftigaste samling av ”Nils Holgerssons resa” jag sett. Massor av språk och utgåvor! Ingen av böckerna var dock till salu enligt skylten.

Norska Nationalarkivet har som säkert många sett släppt 156 sidor med ”ufo”-rapporter och Ole Brænne beskriver innehållet i dem här. Inga stora avslöjanden men bra att fler och fler dokument släpps givetvis.

Under kvällen fick jag ett tack från arrangörerna av Harmoni Expo som skrev att ”ditt föredrag var mycket uppskattat”, vilket kändes bra. Att många var nöjda det märktes efteråt.

Hemma satte vi oss vid var sin dator, skickade blommor till Anna-Nitas begravning och svarade på en bunt mejl. 23.30 var det dags för sängen. Men sist en annons som sitter i tunnelbanan i Stockholm just nu. Fred mejlade mig den. Kul!

Nu syns min bok i tunnelbanan.

Loading