Sommardäck på och ufosamtal

Markus tar vara på det fina vädret.

Så var det dags att byta till sommarhjul på bilen och det gjordes när termometern visade plus 17, så det kändes helt okej tycker jag. Priset var mindre okej, 600 kronor! Måste hitta något billigare ställe än Motordepån nästa gång.

I dag fick jag så äntligen UFO-Aktuellt nummer ett i brevlådan. Känns som att jag, som redigerar tidningen, får den sist av alla i Sverige. Den norska delen har ny redaktör, ny layout och nytt namn – Nærkontakt. Spännande! Tyvärr hade en karta över föremål som störtat i sjöar i Sverige, Norge och Finland blivit rätt fel med Backsjön och Kattisträsket ordentligt felplacerade.

Jag var också i väg till posten och skickade ytterligare några böcker till hugade läsare, så intresset för min bok håller i sig. Dessutom kollade jag med biblioteket i Vallentuna och vår lilla utställning där går fortsatt bra med en stilla ström av besökare.

Dags för byte.

På förmiddagen skrev jag en liten artikel om kvällens ”Ufo-mysteriet med Felix Herngren” och skickade den till Tobias som sedan lade upp den på ufo.se Alltid påminner den någon som annars hade glömt att titta.

Och i dag var det dags för Vallentunavågen med intervjun med Hillevi Andersson som var helt suverän när hon berättade om det som hände 1974. Det var också klipp från USA och en snutt med Avi Loeb men även slutet på vårt sökande efter föremålet i backsjön och en del från gläntan i utkanten av Ängelholm.

Tyvärr blev det rätt konstigt med just Gösta Carlssons observation som jag berättar om (i superkortat format) men där mina tveksamheter kring händelsen helt klipptes bort. Känns lite som att lura tittarna tycker jag. Jag skulle rekommendera alla som är intresserade av fallet att läsa kapitlet ”Mötet i gläntan” i min nya bok. Där finns också långa kapitel om såväl Vallentunavågen som kraschen i Backsjön som fångar mystiken på ett helt annat sätt än teveserien lyckades med.

Men så är det med teve. Det blir kort. Och det är något som man får finna sig i. Vill man få en ordentlig inblick i ett ufofall så är det böcker som gäller. Det teveserien gör är att få människor intresserade av ämnet och förhoppningsvis inse att det finns ett verkligt, fysiskt fenomen bakom observationerna.

Under dagen fick jag telefon från en dam jag mötte i Solnahallen i söndags. Hon fick mitt kort och nu ringde hon upp och berättade om sin observation av ett luftskeppsliknande föremål med fönster som passerat över vägen när hon och hennes man var på väg i trakten av Skinnskatteberg den 2 januari 1981.

En annan kvinna, från Mariestad, messade mig om en annan luftskeppsobservation i fullt dagsljus som hon tyvärr var osäker på både datum och år på.

Markus har varit hemma och hjälpt oss att dammsuga medan jag våttorkade golv. Efteråt blev det vila på verandan i vårvärmen. Lite senare blev det veckohandling på Coop för mig och Anneli.

Visserligen läser jag redan en bok om vulkanutbrott men när jag satte mig i fåtöljen i vardagsrummet en stund i dag knep jag Jolos ”1914” som låg i hyllan intill och fastnade i den. Så nu får det bli två böcker parallellt.

I säng 23 för att just läsa.

Loading