Så var det dags att slå in på Route 66

Gänget som jag firade med.

Ja, så var det dags att fylla 66. Visserligen bara en siffra (eller två, hur man nu ser det), men ändå det mesta jag fyllt hittills. och vad var bättre än att fira den här Gagarindagen tillsammans med min söta Anneli och våra pojkar, Niklas och Markus, och med vännerna Ylva, Claes och Åsa.

Det blev mat och prat och ”Ja må han leva…” i form av en munspelskonsert från Åsa redan i hallen när hon och Claes dök upp från Örebro.

Vi firade också genom en champagneprovning som bara var på skoj men som skapade många skratt och spännande tankeutbyten.

Gratulationerna kom från när och fjärran, mest via Facebook där omkring 400 hade grattat så här i slutet på kvällen och för första gången fick jag ta till ett kollektivt tack istället för att tacka var och en. Andra skrev sms eller via Messenger och några ringde som Bo i Karlsborg (den vän jag känt och hållit kontakten med längst – sedan lekskolan), Andreas O, Thomas och Lena (Annelis syskon), Pelle P, Jimmy B, Rickard med familj och så Mats givetvis. Två på luren var Håkan B som är en trogen uppringare när det vankas födelsedag.

God mat fixade Anneli i form av lax och presenter fick jag. En skjorta och Peter Englunds ”Paradoxmaskinen” av pojkarna, två lokala öl från örebroarna (Närkes kulturbryggeris Saison och Black golding starkporter) plus en fin flaskas champagne till provningen, ett besök på spritmuseet av Ylva och så en spännande ufotavla av Harri. Anneli gav mig en dyr champagne av bästa märke och så lagade hon en fantastiskt god middag.

Under dagen pratade vi med Thomas som är kvar hos Raili och där var läget oförändrat. Hon varken äter eller dricker så det är ju bara en tidsfråga innan hennes lilla kropp ger upp. Vi tänkte mycket på henne mitt i detta firande.

I kväll blir det fullt i huset då alla sover över.

Loading