Hjälper Markus – UFO-Aktuellt korrad

Markus på Coop.

Efter frukost körde jag Anneli till golfbanan och sedan bar det av till Markus för att hjälpa honom att handla inför midsommar. Hans bil är fortfarande inte okej så vi får ställa upp när vi kan och köra honom. Men först tog vi hand om hans tvätt.

Det blev en tur till Stora Coop i Vinsta där vi tillbringade någon timma. Det blir ju 16 personer på Niklas och Markus midsommarfirande här hemma så det ska köpas rätt mycket. Men av någon outgrundlig anledning gapade stora delar av köttdisken tom med en kryptisk skylt om att man höll på att ta in varor som ska vara klimatsmartare. Varför man gör det inför midsommarhelgen när alla ska handla en massa är en gåta.

Markus skriver handlalista.

Den missen gjorde att vi fick åka till Ica Maxi i Barkarby och köpa köttet, och där var det minsann in gen brist i hyllorna. Det blev var sin mjukglass ock.

Vi passerade även Motordepån för att diskutera läget för Markus bil. Såg inte så bra ut. Vi får se vad vi måste göra i slutändan. Billigt blir det i alla fall inte.

Allt fixat körde jag Markus till jobbet och sedan hem. Då hade Anneli golfat klart och tagit sig tillbaka på egen hand.

Fixad. Nu ska den stå till sig.

Efter att ha ätit på Coop inlöpta revben med potatissallad fixade jag Brantevikssillen som Anneli hade haft i lag över natten. Det är ett litet pyssel att dra av sinnen från strömmingen och göra klart lagen som består av en massa ingredienser. Men så blev den klar och står nu i kylskåpet och väntar på att bli helt färdig.

Våra egna.

Framåt kvällen plockade vi också de tre första färdiga jordgubbarna i vårt land. Goda! Då hade vi ätit gravad lax med färskpotatis framför teven och tittat på fotboll samtidigt. Men det var kvällens sista match där Portugal vann med 2–1 mot Tjeckien som gav mest dramatik. Portugal spelade 90 procent av matchen i sidled och det var ett rent under att man faktiskt kunde vinna över ett heroriskt Tjeckien som dessutom bjöd på ett självmål.

I kväll har jag också suttit en timma i telefon med Andrea som läst korrektur nu när Stefan är på semester. Men nu är tidningen klar förutom de två annonser som Håkan ska lägga in. Men vi väntar ännu på den norska delen, först när den kommer kan UFO-Aktuellt nummer 2 gå till tryckeriet.

Pratade förresten en stund med Netflix support eftersom vi köpt en ny Apple TV till teven. Och bra hjälp fick jag, det ska de ha all heder av.

23.30 var det dags för sängen där det just nu är ”Den store UFO-afsløring” av Kim Møller Hansen som är nattlektyr. Men innan jag hamnade där skickade jag ett gäng bilder från AFU-besöket till Brannon Wheeler som jag hade lovat.

Nästa nummer snart på gång.

Loading