Ögonkoll, bad och middag hemma

Tog mig till Jakobsbergs ögonklinik på förmiddagen för att kolla ett problem jag haft med höger öga under en längre tid. Det blev Belladonna i ena ögat och sedan lite goda råd från ögonläkaren. Mina ögon är ju inte på topp så det känns bra att hålla lite extra koll på dem när allt inte känns bra.

Sedan bar det hem för att prata med Håkan E om UFO-Aktuellt och Håkan B om en bild jag och vår fotoanalytiker håller på och kollar. Ringde också Oskar som han heter för att diskutera hur vi ska gå vidare med analysen. Kan inte gå in på detaljer ännu, vi får se när Oskar är klar med sin koll.

När Niklas kom efter lunch så började vi jobba med att hjälpa pojkarna att förbereda sin midsommarfest här i morgon. Markus jobbar både i dag och i morgon så vi får rycka in och fixa lite.

Gräsmattan fixas.

Medan jag och Anneli ordnade marineringen av köttet till de 17 personerna som kommer i morgon klippte Niklas gräset och sedan ordnade vi bord och stolar på verandan. Tur att vi har ett lager med stolar i garaget.

Dukat för 17.

Där emellan tog vi bilen till badet för säsongens första dopp (för mig och Anneli, inte för Niklas) och vi var lite oroliga för att det skulle vara svårt att hitta parkering längs gatan ovanför badplatsen. Det hade vi inte behövt vara.

Anneli och Niklas i det iskalla vattnet.

När vi kom ned till Mälaren blåste det halv orkan, var svinkallt i vattnet och det var inte många själar synliga på stranden. Det blev ett kort besök. Men, nu är premiären i alla fall över och det kändes rätt skönt efteråt trots allt.

Under dagen var det många hundra som besökte min nya sida med omdömen om min senaste bok och som ni kan se här så har listan vuxit betydligt. Otroligt kul att så många tagit sig tid att skriva.

Fick också ett intressant mejl från vännen Johan Theorin som träffat en dam på bussen på Öland som kunde berätta om en spännande ufoobservation. Tyvärr i andra hand eftersom den hade rätt många år på nacken och samtliga inblandade var borta i dag. Det rörde sig om en närobservation av en landad ”farkost” och observationen gjordes sannolikt i början av 1900-talet. Även om detta är en historia i andra hand hoppas jag få möjlighet att prata med damen lite längre fram i sommar.

När Ylva och sedan Markus anslöt framåt sena eftermiddagen körde jag igång grillen och sedan åt vi helstekt fläskfilé med färskpotatis och grillad sparris framför fotbollen. Danmark lyckades få oavgjort mot England och senare på kvällen led vi oss igenom Italiens förödmjukande förlust mot Spanien. Jag tror aldrig att jag har sett ett sämre spelande italienskt lag. Att man dessutom fick stryk på ett självmål var helt i linje med allt annat.

Sedan var det bara att börja packa inför morgondagen, fixa med disken och se till så att allt är i bästa ordning när vårt hus byter invånare under några dagar. Det blev sängen strax efter midnatt i alla fall.

Loading