Intervju om boken och badminton

I dag publicerar Benny Christen Grandahl sin intervju med mig om min nya bok på danska Sufois sajt. Den kan ni lyssna på här. Benny är också den som skrev recensionen av min bok för UFO-Aktuellt nummer 2.

Min dag har bestått ganska mycket i att jobba mig vidare i pappershögarna och nu har jag träffat på en del uforapporter som jag inte hunnit ta tag i. Jag får enormt mycket mejl så det blir en del saker som helt enkelt inte riktigt hinns med.

Lite pinsamt är det när man ringer upp en man som mejlat mig 2016 men när han svarade var det som att vi hade haft kontakt i går. Samtalet om hans intressanta observation i Dalsland 1984 blev intressant och ledde vidare till ytterligare ett vittne (enligt mannen) men hon nekade bestämt; hade stått i köket då. Men jag fick numret till hennes son, som bor i Norge, som däremot kunde bekräfta att han sett ett föremål som under en timma utförde något som bara kan liknas vid avancerade flygövningar.

Det var natt och mörkt och ingen av de som såg det kunde förstå vad det var för föremål.

Som vanligt, i alla fall inte ovanligt, skiljde sig de båda vittnenas uppgifter åt. Mannen hade sett ett tefat med kupol och lampor i olika färger som vandrade runt, killen hade sett en ljuspunkt. Inget mer. Dessutom sa mannen at det var i november medan killen hävdade att det måste ha varit på sommaren.

Detta är alltså inte ovanligt alla när det gäller ufoobservationer. Två vittne, två olika historier. Att välja ut ett av dem som ett slags huvudvittne vore direkt oärligt.

Killen gav mig ytterligare ett namn på en man som besökt dem och diskurerat deras observation. Han skulle också ha gjort anteckningar. Så jag ringd eupp honom i hopp om att få ett exakt datum. Men, men, så blev det inte. Mannen sa att han inte hade besökt vittnena utan att det var den äldre av dem som kommit till honom. Några anteckningar hade han aldrig fört.

En vanlig dag i en ufoutredares liv tyvärr.

Lite åt det hållet blev det när jag ringde upp mannen utanför Kramfors som skulle ge mig svaret på det jag skrev om i går. Först berättade den mannen hur han och hans bror skjutit raketer ur ett slags rör och att det kunde ha varit det som ramlade ned på gården. Men när jag beskrev röret stämde inget. Inte bredden, inte längden och absolut inte att det skulle ha funnits bultar på det. Något sådant fanns inte på brödernas rör.

I övrigt har jag städat duschen och dammsugit övervåningen, åkt till posten med några böcker och spelat badminton med Stefan. Vi var ensamma i badmintondelen i hallen. Och tänk, i dag gick det bra. trots en del obligatoriska missar vann jag med 10–15, 15–10 och 15–9. Kul som omväxling.

Pratade också med ytterligare en man ur min pappershög som mejlat mig 2015 om en superintressant observation. Egentligen hade mannen mejlat Christer Fuglesang men Christer hade skickat rapporten vidare till mig och jag mejlade mannen. Som inte svarade. Och så blev rapporten liggande.

Nu fångade jag honom när han gick av ett plan på Arlanda och vi kom överens om att höras i morgon.

Mitra har lite mer hår än undertecknad…

Det blev en utflykt till Åkermyntan och Zebrasalongen där Mitra plockade in mig medan en annan kund satt och lät sitt hår torka. Snabbt och lätt och så kom jag ut som en ny människa.

Anneli har varit på trödvandringen med kamrat Maria och när de var klara plockade jag upp dem i Vällingby och sedan hem och fixade mat. Finfina entrecôter på grillen som vi åt framför damernas ödesmatch mot England. Väldigt med med fina sallader och dessutom glass med jordgubbar och björnbär efteråt.

Matchen var ett enda elände. Precis som mot Frankrike lyckades damerna inte med en enda avgöra passning. Tror de fick ihop ett skott på mål på hela matchen. Nu blir det England som går direkt till EM och Sverige får kvala. det kan sluta riktig tilla om de inte tränar passningsspel först.

Mitt i efterrätten.

I slutet av match kom Markus för att äta den fjärde entrecôten men han blev bara kvar ett par timmar innan det bar av hem igen.

Så mycket mer har inte hänt. Jo, jag satt en stund och sorterade lite bilder efter Ernst Linder. Men där finns mer att göra. Måste gå igenom Ernsts material lite noggrannare, här finns mycket av intresse. Ernst var en tidig ufolog (även om han var ifolog) och vi hade många, långa och trevliga samtal genom åren. Saknar honom.

En del av en sida ur boken.

Och så fick jag en skannad version av en av AFU:s sovjetiska samizdatböcker om ufo från Leif som är snabb som blixten och mycket noggrann. Så jag plockade ned den från AFU:s NAS och mejlade den till Mats i Uppsala som nu får lite att bita i. Han ska nämligen översätta den.

Det blev tidigt i säng när Maria och Markus åkt. Med en god bok.

Loading