Notarbete och flera samtal

Kom i dag.

I dag kom så Greg Eghigians bok med posten med en trevlig dedikation från Greg och ett mycket fint personligt tack till AFU i inledningen av boken. Greg är professor vid Penn state university och en expert när det gäller ovanliga och paranormala upplevelser. Greg tillbringade flera veckor på AFU i sitt arbete med boken och så här skriver han i inledningen:

”I could not have navigated the complex world of ufology without the invaluable help of prominent and talented UFO researchers and archivists who all welcomed me with open arms and gave me fabulous advice. Håkan Blomqvist, Anders Liljegren, and Clas Svahn at the Archives for the Unexplained in Sweden gave me full access to their holdings as well as to their insights. I am so very indebted to them.”

Nu ska det bli spännande att läsa boken!

Under dagen har jag hjälpt en kontaktperson här i Sverige att skriva in AFU i sitt testamente. Inte pengar men väl hennes egna anteckningar och böcker. Ett stort förtroende som vi är mycket tacksamma för. Fick också ett brev från en kvinna med kontakter som tackade mig för mitt mod och hoppades att mina böcker ”alltid ska finnas för den vars medvetande söker”. ”Inte alla vågar sticka fram ’näsan’ som du gör… Heder”, skrev hon också.

Jag hoppas verkligen att vi kommer att hitta de pengar som vi så väl behöver för att kunna fortsätta driva detta underbara och fantastiska arkiv.

Jag har ägnat några timmar åt att uppdatera kapitlet om Kinnekullemeteoriterna för min bok ”Världsrymden anfaller”. Just det kapitlet byggde på intervjuer som jag gjorde för rätt många år sedan så nu kontaktade jag stenhuggarna i brottet på Kinnekulle, änkan efter Mario Tassinaro och så Birger Schmitz som är den som har drivit den vetenskapliga delen och sett till så att dessa 470 miljoner år gamla meteoriter blivit korrekt undersökta.

Kapitlet kommer att bli läsvärt och intressant vilket jag hoppas att hela boken ska bli givetvis. När jag putsat och skrivit in några nya fakta ägnade jag resten av arbetsdagen åt att fixa till notapparaten i boken. Och det är ingen liten sak. Faktum är att tio procent av hela boken består av noter och källor. Nu ligger de sist av de 34 kapitlen så att alla som vill kan kolla var jag fått mina uppgifter ifrån och själva kan hitta vidare läsning.

Eftersom Anneli har varit inne på stan och träffat Ylva, Riitta och Carina under eftermiddagen och tidiga kvällen hade jag huset för mig själv och tog alltså vara på det genom att sitta vid datorn. Det blev en ”Simpson’s”-paus också när jag åt min kvällsmat.

Vid 20.30 hörde Anneli av sig och då åkte jag och hämtade henne vid stationen i Vällingby. Sedan hamnade vi båda framför våra datorer, Anneli för att förbereda inför sin mammas begravningsakt på fredag.

Själv blev jag lite upphetsad över en notis om en nedfallande meteorit som träffade ett skrivbord i Topeka i Kansas 1910 men efter att ha läst lokaltidningen, kollat i Library of Congress arkiv och även i staden Topekas digital arkiv kunde jag konstatera att det bara var en spännande historia. Men en bra sådan så den kommer med i boken.

Sist på kvällen fick jag ett tips från vännen Jim som hittat en video på C2C som avslöjats som en reklamfilm för en ny nattklubb på Ibiza och alltså inte visade ett verkligt ufofenomen.

Jo, jag har haft ordentligt ont i min höft efter svahnhoppet i badmintonmatchen i går. Lite tufft att gå i trappan till exempel. Men det ska nog snart bli bra igen.

Det blev sängen före midnatt med en del att läsa.

Loading