Bokjobb och fråga från teve

Middag tillsammans.

Under dagen fick AFU en fråga om vi kunde hjälpa till med ufobilder till en amerikansk teveproduktion och det kan vi väl. Jag lovade att återkomma till veckan med digitala kopior som de kan titta på och sedan avgöra om det är intressant eller inte att komma hit och filma.

Var iväg en sväng och hämtade mitt nya körkort som kommit till Coop. Det gick snabbt. Nu slipper jag i alla fall att förnya på många år.

Annars har jag mest jobbat med ”Världsrymden anfaller” som nu består av 34 kapitel om 823 519 tecken text och 103 076 tecken noter. Vilket kan jämföras med ”UFO – Närkontakterna som skakat värld” som bestod av 976 391 tecken text och bara 23 898 tecken noter.

Det betyder två saker. Det ena är att ”Världsrymden anfaller” blir något tunnare, kanske 430 sidor eller så om man räknar med 2 160 tecken per sida. Men det betyder också att jag har använt mig av betydligt fler källor den här gången. Vilket inte är så konstigt eftersom jag tar upp rader av vittnesskildringar och exempel från böcker, tidningar och egna undersökningar.

Det kommer inte att bli särskilt många illustrationer, ungefär som ufoboken.

Ringde Röda rummet i Uppsala och fick okej på att köra dit fler böcker. Så jag gick ned i källaren och plockade ihop åtta kassar som ska köras dit i nästa vecka.

Sent på eftermiddagen dök Markus och Niklas upp. Markus i sin ”nya” bil och Niklas med pendeln så jag plockade upp honom i Barkarby. Förutom att vi grillade fint kött och åt ratatouille och en massa annat godis med äppelkaka signerad Anneli och glass till efterrätt ska grabbarna sova över natt här.

Efterrätten intogs på verandan.

I morgon bär det nämligen av till Mariestad för begravningsakten för Raili som ju är kremerad sedan hon gick bort i våras.

Efter ytterligare en sväng vid datorn var det dags att packa och sedan i säng före midnatt.

Loading