Grabbträff på Torsö

Undertecknad, Per-Åke, Gunnar, Timo, Kjell, Olle och Mats.

Efter frukost hos Lena åkte jag och Niklas bort till platsen där trädet föll i blåsten i går för att se till så att vägen skulle gå att köra på. Och det gjorde den. Någon hade varit där och sågat upp trädet så att det inte längre var i vägen.

Klockan 12 kom Gunnar och hämtade mig och så åkte vi in till Mariestad längs Årnäsvägen för att träffa restren av gänget på Lundstedts konditori som alltid är samlingspunkten för våra grabbträffar.

En efter en dök de upp och till slut satt vi där, en liten grupp på sju den här gången. Många med räkmackor eller baguetter och biskvier eller andra bakelser till efterrätt. Och jag med den lika obligatoriska päronsodan.

Vi blev kvar där en bra stund innan vi enligt gängse schema gick till Ica Oxen för att kompletteringshandla till kräftorna och frukosten. Vandringen bland diskarna var lika spännande som alltid med ett antal planerade och lika många oplanerade köp som resultat.

Knopgissning.

Men målet för dagen var Mats Thorselius stuga på Torsö. Det här gänget har ju känt varandra sedan 70-talet så umgänget är otvunget och bara kul. Som vanligt blev det lite tävlingar och frågesporter. Gunnar lät oss gissa på fåglar (jag klarade sångsvan!), Kjell hade med sig ett gäng knopar där det blev lite mer av en urs en en quiz och sedan gick vi ned till väggen med piltavlan.

Timo vann första pilkastningsrundan.

Där körde vi treben i två omgångar där det gäller för den som kastar efter någon att alltid få ett högre resultat annars åker man ur. Timo excellerade i första omgången och jag hade turen att vinna andra.

Och den här killen vann den andra.

Sedan plockade Per-Åke fram några plankor med hål i och så fick vi sex påsar var som skulle kastas i dem och där fick Olle nöjet att ta hem det hela.

Kjell kastar.
Och Olle vann kast med liten påse.

Kvällen klo var kräftorna från Vänern. Goda men lite salta. Och många. Vi tryckt i oss ett halvt kilo var men jag tror att det blev lite mer från min sida. Västerbottenspaj och bröd med Västerbottensost kompletterade plus valfria snapsar.

En lugn och sansad kväll som inte har slutat än. Vi får se när det blir sängen som är en stuga ute på gården.

Mer kommer.

Sedan blev det kräftor.

Loading