Hemåt via Laxå och Västerås – sista krönikan

Sista krönikan.

Vaknade tidigt och strax efter 07 gav jag upp och städade ur min lilla kabyss, packade mina saker och gick upp till huset där vi hade ätit våra kräftor i går. Gick runt och väckte de andra och sedan blev det frukost i Mats kök. Det var Jag, Mats, Kjell, Timo, Olle och Gunnar som var kvar över natten. Övriga hade åkt hem efter sittningen i går.

Frukost.

Vi tog god tid på oss och hann prata några timmar till. Dessutom smakade vi på Mats vindruvor som växte frikostigt ute på tomten. Men vid 10 någon gång satte jag mig i Gunnars bil och så körde vi in till Mariestad för att hälsa på hans gamla pappa som var lärare under min uppväxt. Jag hade honom aldrig men eftersom han undervisade i svenska och latin fick han namnet Latin-Olle eftersom Olle var hans förnamn.

Vi hälsade på Gunnars pappa.

Jag och Gunnar gjorde också ett försök att hitta vännen Christian som vi inte sett på länge och chansade på att åka till hans kolonistuga. Men, han var inte där. Vi väntade en stund, smakade på några havtornsbär och vindruvor (här med!) innan Gunnar körde mig till Dunderhult och familjen.

Christians kolonistuga.

Efter Markus tog tåget upp till Järfälla i går var det bara jag, Anneli och Niklas i bilen hem. Jag och Niklas turades om att köra vilket var skönt och i Laxå tog vi en burgarpaus på Burger King. Vi ringde också Mats Nilsson och grattade honom på födelsedagen och han höll precis på att förbereda en gryta kalops.

På vägen upp lyssnade vi på Sportradion som alltid bjuder på bra underhållning när man är ute och kör en söndagseftermiddag. Det blev också ett stopp I Västerås hos en vän till pojkarna. Markus hade glömt en tröja där under sommaren och nu fiskade vi upp den åt honom.

Det blev inte raka vägen hem för mig och Anneli utan först ett stopp hos Markus, som var på jobbet, för att lämna hans golfbag och lite annat. Men när vi skulle köra därifrån mötte vi Markus vid infarten så vi stannade och pratade en stund.

Nästa stopp var Solna och Niklas som fick kånka på sin packning inklusive en akustisk gitarr som han lånat av Rasmus. Nu får han passa på att träna lite på den också frutom på pianot.

Sedan bar det hem till oss! Alltid skönt att komma tillbaka efter en resa, hur kort den än har varit. Packade upp och startade en tvättmaskin medan Anneli fixade pasta med en god sås.

Under kvällen publicerade mina tidigare kollegor på DN.se min nionde och sista ufokrönika. Ni kan läsa den här.Mina tidigare krönikor har lästs av 200 000 personer sammanlagt men nu anser chefen att tidningens redaktörskraft ska läggas på något annat. Tråkigt givetvis eftersom jag har gillat att skriva dem och läsarna också har varit positiva.

Men jag hittar nog andra vägar att få ut mitt material vid sidan av UFO-Aktuellt och Historiska brott & mysterier där jag skriver i varje nummer. Inte för att jag har svårt att nå ut 🙂

När jag kom hem fick jag också logga in på Facebook och hjälpa en sjuk kamrat med att fixa en ny profilbild på honom. Fick hans inloggning och så var det klart på en liten stund. Vi har tät kontakt under hans sjukdomstid och han har gett mig koderna så att jag kan fixa det som behövs med hans Facebook om det skulle sluta illa. Men det tror jag inte att det gör. Han kommer att fixa detta och får väldigt bra vård.

På slutet av dagen diskuterade jag bilder av ”fenomen” med några vänner i Norge. Sanningen är ju att det inte finns en enda bild som är helt oomtvistad och som bevisar något trots alla år av observationer och foton. Det säger väl något om fenomenen antar jag. En sak är säker: Vi behöver inte fler ljusprickar och oklara föremål på långt avstånd.

Efter 22 blev det sängen för oss båda med var sin bok.

Loading