Punktering och Uppsala med Niklas

Räddar böcker i Uppsala.

Så var det dags för sommarens andra punktering. Den här gången på höger bak men precis som på Gotland en skruv rakt in i däcket. Jag fick en varning redan när jag körde från uppfarten vid 08.30 då den gula varningslampan för däckproblem lyste på instrumentpanelen.

Tydlig bov.

Ringde direkt till Motordepån och förvarnade dem så att jag kunde köra rakt in i servicehallen och där konstaterade en mekaniker att det satt en skruv i däcket. Efter 20 minuter var däcket lagat men jag kommer att åka tillbaka till Depån i morgon i alla fall eftersom vi konstaterade att det är dags att byta båda framdäcken som börjar bli slitna.

Snabb hjälp.

Fortsatte till Niklas och plockade upp honom eftersom han var snäll och ställde upp för att hjälpa mig i dag. Så tillsammans åkte vi till Uppsala i det fina vädret.

Karl-Axel och jag.

Första anhalt var Röda rummet där Karl-Axel väntade på oss. Vi parkerade utanför och bar in åtta kassar med särskilt utvalda böcker som jag tror att antikvariatet vill köpa. Pratade en stund innan färden gick vidare. Nu till en lägenhet i östra Uppsala där Gunilla och Sonja mötte oss.

Niklas bär några av de 42 kassarna.

Där tillbringade jag och Niklas flera timmar. Böckerna som vi fick ta hade tillhört Gunillas pappa och de var rätt många. Först började jag att gå igenom alla hyllorna för att plocka ut allt som kunde vara av intresse att sälja eller som AFU kunde ha nytta av på annat sätt. Det blev tolv kassar. Sedan hjälpte vi damerna med att ta med oss sådant som var rent skräp. Vi bar tills bilen var full.

Vi blev bjudna på fika.

I en paus blev vi bjudna på mackor och lättöl plus en god liten kondisbit till efterrätt. När så bilen var fullpackad körde vi tillbaka till Järfälla och kastade alla skräpböckerna. På vägen blev jag uppringd av en representant för ett studieförbund som ville samarbeta med UFO-Sverige och det blev ett mycket positivt samtal.

Pratade också med Håkan E som berättade att det just nu strömmar in många nya prenumeranter och medlemmar till föreningen, dessutom betalar många för den kommande fältundersökarkursen i oktober. Som vanligt mycket positivt som händer.

Fick ett mess från vännen Roger som sett att AARO nu för en ny chef, Dr. Jon T. Kosloski. Imponerande cv som ni kan läsa här. Det amerikanska försvarsdepartementet beskriver Kosloskis arbete som att det ska fokuseras på UAP-rapporter från områden som är nationella säkerhetszoner.

Framåt kvällen var jag ensam hemma eftersom Anneli var på konsert och sover äver hos Ylva. Då blev jag sittande med en del av böckerna som vi hämtade i Uppsala för att se om några skulle in i min bibliografi och om de skulle till AFU. Var så upptagen att jag missade ett möte jag själv bett Göran, Vera och Tobias att delta i. Hade inte sett att de tackat jag och till och med hittat en tid. Men när Göran messade hoppade jag in i mötet som handlar om frågor kring AFU:s webbplats.

Fint fynd.

En av böckerna jag fick med från Uppsala var en bok om Titanic-katastrofen som publicerades i Sverige samma år som katastrofen inträffade, alltså 1912. En liten pärla. Jag, som så många andra, är ju fascinerad av katastrofen. Den hamnar i min egen Titanic-samling.

På tal om böcker sålde jag en som Slas har skrivit till en tidigare arbetskamrat. Och precis som med böckerna vi hämtade i dag går alla pengar till AFU.

Avslutade kvällen med att lyssna på Pink Floyds ”Dark side of the Moon” medan jag jobbade vid datorn. Som vanligt i säng sent då Anneli inte är hemma.

Loading