Föredrag i Karlskoga och Retropiraten

55 personer kom för att lyssna.

I dag tog jag och Anneli bilen till Karlskoga där jag ska hålla föredrag i kväll för stadens humanistiska förening. På vägen blev det ett stopp hos Retropiraten i Kristinehamn för att sälja lite gamla Playstationspel och Gameboysaker. Allt har legat länge i garaget och källaren och bara väntat på att säljas. Vi tog också med ett gäng serier.

Och precis som 2021, när vi var här senast, var det Marcus Johansson som tog emot oss. Och han var supernöjd med det han såg och var ett tag inne på att stänga hela butiken bara för att ägna sig åt att gå igenom alla våra kassar. För det var ett antal!

Retropiraten har massor av kul saker, inte minst en stor avdelning där allt kostar 10 kronor. Där hittade jag ett gäng Kalle Anka i bästa skick som jag nu kan byta in för mina rätt slitna med hål i som jag har hemma. Från 1969.

Dessutom hittade jag ett par jazzböcker som jag ringde upp Staffan K för att kolla om han ville ha. De fanns visserligen på den ordinarie avdelningen men var inte dyra. Och han nappade med det samma. Anneli hittade en bok till en av pojkarnas kusiner och jag en massa annat också.

Nästa stopp blev Fyndboa, där vi också var förra gången vi besökte stan, och ven om fynden där blev något färre så slog Anneli till på en blomkruka och en näsduk och jag på en Tarzantidningen och ett Lucky Luke-album jag inte tidigare hade den utgåvan av.

När vi väl var tillbaka i Karlskoga (som vi passerade på vägen till Kristinehamn) åt vi lunch tillsammans med två busslaster kineser på Max. Och de hade det inte lätt med den digitala beställningen som var på ett språk de inte hade en susning om att kunna tolka. Sedan checkade vi in på Hotell Alfred Nobel. Klockan var då 14.55 och vi fick beskedet via en skylt i receptionen att vattnet skulle stängas av i tre timar från klockan 15. Det blev full fart upp till rummet, in i duschen och strax efter det att jag var klar gurglade det till i rören.

Stora koppar.

Sedan softade en stund innan vi gick till Willys för att köpa lite vatten för natten och sedan Espresso House för en dricka och en kopp kaffe.

18.15 var jag på plats och parkerade bilen utanför Folkets hus, eller Nya Folkets hus som det heter trots att det är samma gamla Folkets hus som tidigare, och snart kom Anneli som ville samla steg och hade gått från hotellet.

Vi kånkade böcker och tidningar till ingången som var på baksidan och där möttes vi av Benny Abrahamsson som är ordförande i Humanistiska föreningen. Inne i lokalen väntade kassören Lena och andra ur styrelsen som hade möte. Benny och Lena berättade att dåren John Doe hade skrivit till dem och låtsats att han var ordförande i en förening som ville anlita mig för ett föredrag och därför ville veta vad jag tog i arvode. Det är helt otroligt vad den där människan ljuger och trakasserar folk.

Sedan strömmade folk till och så även Acke Svensson och hans sambo som är goda vänner. Och snart var det 55 personer som bänkat sig för att lyssna när jag berättade om bra svenska fall, AFU, en del USA och så lite annat. Det hela tog en timma och en kvart och efteråt fick jag väldigt mycket positiva omdömen.

En man konstaterade att han tidigare varit en riktig skeptiker men nu var beredd att inse att det faktiskt låg något i allt detta om ufo. En kvinna kom fram och berättade om en tomteobservation, en kille ville prata om några konstiga satelliter och två andra berättade att de var intresserade av Palmemordet och att en av dem besökt AFU för att gräva lite i vårt arkiv om just detta.

Anneli berättar.

Efter mitt föredrag pratade jag med folk och så var det dags för ostbuffé som verkligen smakade bra. Anneli fick en fråga om hon hade sett något på himlen och fick berätta om hennes och min ufoobservation 1995. Hon börjar bli rutinerad när det gäller detta nu.

Men framåt 21.30 var det dags att tacka för oss och då hade de flesta hunnit gå. Acke och hans sambo hjälpte oss med kassarna, projektorn och allt annat ut till bilen och sedan körde jag till hotellet där vi satte oss i receptionen och drack en cider och en Mariestads. Inte så dumt efter en lång dag.

Skönt också att komma i säng före midnatt.

Loading