Medlemsmöte i Malmö

Efter frukost med de kvarvarande styrelseledamöterna på Lilton kom Mikael Karlsson och sedan åkte vi tre bilar i samlad tropp till Arena 305 i Malmö där vi skulle hålla vårt medlemsmöte. Anneli hoppade av där och tog bussen för att träffa bror och svägerska resten av eftermiddagen medan jag, Mikael, Tobias, Thomas och Johan satte oss i ett intilliggande bibliotek och väntade på att få komma in i vår lokal.

Med drönaren i bagrunden.

Strax före 13 dök Johan från SVT i Malmö upp som vi hade bestämt möte med utanför lokalen och Bernard Mikulic, som reportern hette, tog oss med till en grusplan bakom lokalen där han intervjuade mig med en drönare, som Tobias flög, surrade på i bakgrunden.

Ni kan se inslaget här.

Att det blev så berodde på att mycket kom att handla om vår inställning till drönarlarmen över Arlanda. Och jag uttryckte min skepticism över att det faktiskt varit drönare som flugit där.

Filmad.

Mitt under intervjun kom en figur förbipasserande och snodde Thomas kasse med dryck som han hade stående intill sig! Han tog inte hans resväska, vilket var tur, men sprang därifrån utan att någon kunde hindra honom. Jösses! Thomas hade stått och fotograferat intervjun så han hade inte full uppmärksamhet på sina saker som stod alldeles intill honom men vem hade trott att något sådant skulle hända i ett lugnt område där vi knappt sett en människa.

När vi väl kom in var det bråttom att hinna ställa i ordning allt i lokalen. Jag tog hand om tekniken som inte visade sig vara den bästa. Efter något föredrag fick vi byta ut projektorn till min som jag hade med och mikrofonen gick inte att använda eftersom den bara sprakade.

Det blev till 34 personer i lokalen efter att några bokat av sent. Som vanligt när vi är i Malmö hade min stalker fegat ur och vågade inte komma trots att han skrutit vitt och brett om att han skulle göra det. En kille som var med på mötet visste vem han var och jag fick en bra beskrivning av en mycket sjuk man, något jag redan visste.

Thomas Michanek berättar om vår verksamhet.

Nå, själva medlemsträffen bestod av att jag, Thomas och Mikael hälsade välkomna och sedan tog Thomas över och berättade om hur vi jobbar och vad nya intresserade skulle kunna hjälpa till med.

Undertecknad berättar.

Sedan tog jag över och berättade om några lokala fall plus en del andra runt om i Sverige som var spännande. Sedan blev det paus och rusning till vårt försäljningsbord. Böcker och annat gick väldigt bra och jag fick signera en hel del och dessutom ställa upp på ett antal selfies.

Mikael hade skaffat fika och vi fick alla prata med de många intresserade som kom från stora delar av Skåne och till och med från Göteborg. En man kom fram och berömde oss och sa att han hade följt mig i 30 år och hade sju böcker av mig hemma.

Tobias berättade om bilder.

Nästa del av träffen inleddes av Tobias som berättade om bilder av ifon och ufon. Den delen var enbart för medlemmar men många som inte redan var det hade löst medlemskap i paus eller när de kom in. Faktum var att 29 personer valde att vara kvar.

Jag avslutade med en del om det som händer i USA plus lite svenska militära rapporter och efteråt blev det en hel del frågor. Vi lyckades också få i hop en bra grupp som nu kan bli inledningen på en Skåneförening eller undersökningsgrupp. Där kommer Mikael Karlsson att hålla i det första mötet innan gruppen blir självgående.

Eftersom vi var tvungna att vara ute ur lokalen till 18 så avslutade vi en kvart innan. Jag hann prata med många i lokalen och det var kul att höra att flera också gick fram till Tobias och berömde honom för podden.

Allt gick i alla fall mycket bra och jag kunde köra till Limhamn och Anneli så jag var där 18.30. Där väntade mackor och äppelpaj som satt väldigt bra efter en bantardag.

Ann-Gerd och vi.

Redan efter knappt 20 minuter var jag och Anneli på väg hemåt men först hade vi ett stopp i Landskrona hos Ann-Gerd Linander som ville skänka några kassar böcker till AFU. Det blev ett kort stopp även där.

Men därefter rullade vi hemåt och efter några depåstopp i Värnamo för att äta lite och i Nyköping för att tanka och ta en korv var vi hemma och i säng 02.00. En lång men bra dag,

Loading