Samtal med Michel och kräftor med Ylva

Två sorters kräftor.

Ägnade förmiddagen åt att jobba lite med mina kommande böcker. Först ”Världsrymden anfaller” där jag petade in några uppgifter från 2024 i kapitel som jag kände behövde uppdateras. Bland annat ett om skyfall och ett om satelliter som faller från skyn.

Men jag jobbade också en stund med ”800 böcker om ufo” där jag hittat två böcker till som ska in i den. Nu har jag 90 nya titlar sedan förra upplagan vilket innebär 809 allt som allt, så nu har den nya titeln verkligen täckning för sig. Den ena av de två nya var en svensk översättning av en finländsk ufobok om en kontaktperson, Kalevi Riikonen, som jag hittade på antikvariatet i Luleå. Den andra var en ordbok som tog upp och förklarade begreppet ufolog.

Jag hjälpte också min ufologvän Chris Aubeck i Spanien med en uppgift om Korpelarörelsen som han bett mig kolla. Och för att vara riktigt säker ringde jag upp Bengt Pohjanen i Luleå som skrivit om rörelsen. Jag har ju själv tagit upp den i min bok om sekter men jag ville ha Bengts uppgifter också.

Vi pratade en bra stund och det var roligt. Han satt, liksom jag, med en ny bok som han skrev på. Chris blev mycket nöjd och jag skickade honom också ett par klipp om rörelsen från 1930-talet som han kan använda i sin bok.

Stack emellan med att reparera en bok om spiritism med hjälp av biblioteksplast och så klistrade jag in ett antal urklipp som blivit liggande.

Efter lunch körde jag till tippen med en massa skräp och sedan hem för att hämta Anneli så att vi kunde åka till Coop i Vällingby för veckohandling. Inte mycket folk i butiken så det gick fort trots att vi fick leta lite efter jordnötterna som hade flyttats.

Pratade en stund med Håkan Fenander som hörde av sig när jag var på väg hem från tippen och lite senare körde jag till Barkarby station och hämtade Ylva som vi skulle äta kräftor med i kväll. Det blev två sorter, en småländsk signalkräfta och en Louisiana. Båda var bra men alla riktigt bra och riktigt stora var givetvis slut sedan länge.

Mitt i ätandet ringde Michel Coste från Paris. Vi träffades under ufomötet i Toulouse för ett par år sedan och fick bra kontakt där. Michel har en enorm samling med föremål som har koppling till ufo och flygande tefat. Nu skulle han komma till Stockholm framåt december och undrade om vi kunde ses.

Kräftorna räckte precis, två kilo som det blev. Och så lite rostabröd till det.

Sedan bänkade vi oss med kladdkaka och grädde framför ”Inception” som Ylva hade föreslagit en repris på. Och det var många år sedan som någon av oss såg den så det passade bra. En inte helt enkel film att hänga med i trots att vi hade sett den förut men fortfarande väldigt spännande och med hissnande effekter.

För er som missade det så ligger podden från mitt och Kerstin Wixes samtal i Luleå tidigare i veckan ute på Kontext webbplats. Lyssna gärna om ni har tid och möjlighet.

Sängen vid midnatt. Då hade damerna redan installerat sig i sina.

Loading