Artikeljobb och boksortering

Så var det dags att skriva en ny artikel till Historiska brott & mysterier vilket jag gjorde framåt dagen. Mejlade iväg den och så får vi se vad min redaktör säger i nästa vecka när hon läst den. Den här gången handlar artikeln om hjulormar.

Men mycket av min tid i dag har jag tillbringat i källaren och i garaget med att sortera böcker. Jag har äntligen gått igenom ett femtotal kassar i källaren och delat upp dem i en för Röda rummet och en för Böckernas hus. Det blev några kassar rent skräp också som jag körde till återvinningen under eftermiddagen.

Pratade också med min journalistkollega Anders Palm och jag hoppas att vi kan ses till veckan. Anders har påbörjat en flytt och vill donera lite material till AFU. Inte så lite heller som det verkar men vi ska ta det lite pö om pö vill han.

Har haft lite kontakt med de jag pratade för i Luleå och Gävle också. Roligt att få gamla vänner på tråden igen efter många år.

Tack vare jobbet med böckerna blev det äntligen lite bättre plats i källaren också, nu kan jag faktiskt gå hela vägen fram till en av mina bokhyllor där som annars har varit oåtkomlig under flera månader.

Hittade förresten en bok om domedagen, skriven av en kanadensisk pastor, som tog upp ufo och som jag inte tidigare kände till. Så där ökade min ”800 böcker om ufo” med ännu en titel. Jag undrar ofta hur många jag har kvar att upptäcka, det verkar aldrig ta slut.

Jobbade också klart med bilderna till ”Världsrymden anfaller” så nu kan jag skicka hela manuset till min redaktör vilken dag som helst.

Anneli har varit borta i några timmar under dagen så jag åt lunchen själv men när det blev dags för kvällsmat lagade vi mat tillsammans. Väldigt goda pepparbiffar och en lika bra ratatouille som Anneli hade fixat.

Har också kollat igenom nästa nummer av Rapport-Nytt som Malin mejlade mig innan den ska gå i tryck. Kom med några förslag till ändringar som hon fixade under kvällen. Eftersom hon verkligen skulle behöva en bra mall för hela tidningen ringde jag Håkan som lovade att göra iordning en sådan.

Mer kommer.

Loading