Till Anders Palm och UA-jobb

Anders framför en av många hyllor.

Förmiddagen jobbade med med UFO-Aktuellt liksom under kvällen, Ingen teve i dag. Vilket egentligen är det vanliga. Jag ser nästan aldrig på teve längre.

Anneli har varit på lysrörsutfärd och inhandlat några som vi behöver i garaget och i källaren. Men, till slut visade det sig att vi nog får byta samtliga armaturer och då passar inte lysrören längre eftersom det blir en ledvariant. Senare på dagen om en elektriker hem så att vi kunde beställa en del eljobb, bland annat ny belysning under skåpen i köket.

Vi åt lunch tillsammans och sedan, framåt 14, tog jag bilen till Tyresö för att träffa Anders Palm, en gång en av Sveriges mest kända rymdjournalister. Anders fortsätter att skriva, men inte om rymden. Nu är det ”Den mystiska profilen” som han gläder läsarna med i diverse tidningar.

Under några timmar pratade vi minnen och gick igenom en del av hans stora material. Jag fick med mig mycket unikt rymdmaterial från de tidigare månfärderna – Anders var ju med när Apollo 11 sköts upp till månen. Fick också böcker som nu kan säljas till förmån för AFU.

Anders tittar i en av sina klippärmar.

Men, detta var bara början. Vi kommer att träffas många gånger till eftersom Anders vill gå igenom allt och se vad han tänker behålla.

På vägen hem stannade jag till hos Andrea på Söder som nu tar över korrekturläsandet när Stefan är på semester. Eftersom hon var snuvig blev det ett kort möte där jag räckte över en bunt färdig sidor utskrivna som hon nu ska läsa.

Nästa stopp blev nära Bio Rio dit Fredrik Rimmerfors och jag bestämt träff. Dels för att han skulle överräcka en bok men också för att prata om lite saker som inte går att dryfta på telefon.

Men sedan bar det av hem för att fixa revbensspjäll och pommes plus en del grönt till kvällsmat tillsammans med Anneli. Härligt att kunna göra detta tillsammans.

Under dagen kom ett dramatiskt epost från Anders på AFU att någon varit inne och stulit några bärbara datorer. Inte för att AFU har några nya och värdefulla sådana men eftersom dessa innehåller arbete med att bygga upp register så hade en stöld kunna få stora konsekvenser.

Men allt slutade väl. Polisen hörde av sig till Anders efter att ett vaktbolag hade hittat datorerna en bit bort och när de tagit sig in i dem såg de vem som ägde dem. Nu dröjer det några dagar innan arkivet för igen dem.

Strax före 01 var det sängdags efter att ha jobbat med UFO-Aktuellt ända in i kaklet. Måste fortsätta i morgon dock.

Loading