Långtur med Fred och kometspaning

Två flygplan och så kometen.

Under kvällen var jag och Anneli ute och spanade efter komet Tsuchinshan-Atlas trots SMHI:s varningar om att det skulle bli hyfsat mulet. Och så blev det också men vi var glada att vi ändå kunde se den genom molntäcket. Vi får hoppas att vädrets makter står oss bi en annan dag, i morgon är vi tyvärr bortbjudna så då blir det ingen kometspaning.

Det lilla strecket vid Annelis finger är kometen.
Kometen bland molnen.

Om vi ska börja dagen från början så hämtade jag upp Fred i Märsta vid 09.40 och sedan styrde vi färden upp genom Uppland. Vädret var kanonfint och resan blev ett rent nöje. Efter att ha passerat Uppsala såg vi en älgkalv som gick och betade på fel sida av stängslet och det var ju inte så bra. Undrar hur det gick för den och för de bilister som till slut kanske tvingades bromsa för den.

Strax före 11 ringde vi på hemma hos Margareta Nilson i Fallen utanför Skärplinge. Vi hade bestämt träff med henne för att hämta hennes avlidne make Peter Nilsons klipparkiv och för att också se om det fanns fler böcker som vi kunde få till AFU. Det blev ett flera timmar långt arbetspass på vinden och i biblioteket med ett avbrott för pyttipanna som Margareta lagat åt oss.

Sedan bar Fred ut alla boxarna till bilen.

Fokus låg till en början på vinden där vi plockade med oss en massa boxar med klipp men sedan kikade vi igenom några hyllor med böcker utanför som Margareta sagt att vi kunde ta det vi ville från och hittade en hel del. Men det höll på att sluta illa då det visade sig att en av böckerna höll ihop två av hyllplanen och gjorde dem stabila. När jag drog ut den rasade hava hyllan och Fred fick rycka in som stabliserande faktor.

En räddande hand. – eller två.

Jag fick också möjlighet att gå igenom det stora biblioteket ännu ett varv och kunde plocka ut rätt många kassar med intressanta böcker för AFU.

Väntade på oss.

Med bilen nästan full sa vi hej och tack till Margareta för att köra längst ut på Hållnäs och till Enskär där Rolf Löfgren hade lämnat flera kassar med ufoböcker, en del skivor och annat till oss. Tyvärr var det så illa att vi aldrig kunde träffa Rolf själv eftersom han och hans fru var och tittade på ett hus just då. Men allt stod där på förstubron och när jag hemma i soffan gick igenom allt visade det sig vara böcker i allra bästa skick. Snyggt!

Mer kommer.

Loading