Trevlig middag och covidspruta

Ann-Sofie, Johan, Björn, Anneli och Anna-Carin.

På förmiddagen tog jag och Anneli bilen till Barkarby vårdcentral där jag skulle få min sjätte covidspruta plus en vanlig spruta mot influensa. Lika bra att ta båda när de dessutom är gratis. För Anneli blev det annorlunda eftersom hon är för ung och dessutom inte i någon riskgrupp så fick hon köpa en influensaspruta på en privat klinik i Barkarby och någon covidspruta fick hon över huvud taget inte.

Sugrör och servetter inhandlade.

När vi ändå var ute och snurrade gjorde vi lite kompletteringshandlingar på några butiker inför festen vi ska ha på lördag. Bland annat inhandlades det sugrör. Men sedan bar det hem för lunch.

Jag har nog missat att länka till SVT:s intervju med mig som publicerades i går. Ni kan se den här. Reportern gjorde ett bra jobb och fattade vad vi arbetade med så även om inslaget blev kort blev det bra. Inte alla som klarar den saken.

Efter lunch satt jag och Anneli och bokade hotell till vår gemensamma resa genom Tyskland, till Nederländerna och Belgien i november. Vi försökte undvika de dyraste och tog istället hotell lite utanför stadskärnan.

Anneli hjälpte mig också att boka hotell i Borås i november då jag och Fred ska dela rum då vi är där för Mysteriummässan. Sedan gick Anneli ut på promenad.

Hann jobba en stund med fältundersökarkursen också men två samtal tog 45 minuter av den tiden. Den ene mannen har ringt förut och nu ville han åter diskutera planeten Nibiru, spökraketerna, ufo på månen och en massa annat. Jag tog mig tid med honom, som jag alltid gör med människor som ändå är artiga och som lyssnar innan det var dags för nästa samtal som handlade enbart om spökraketerna.

När Anneli kom hem hade jag inte hunnit med mer än hälften av vad jag hade föresatt mig under den tid som hon var ute och gick.

Några timmar senare bar det av till Johan och Ann-Sofie för middag tillsammans med Björn och Anna-Carin. Med det gänget runt samma bord blev det mycket Tintinsnack. Björn är ordförande i Tintinföreningen och den som har översatt allt som har med Tintintin att göra de senaste 20 åren och Johan är också han med i styrelsen och har en spännande Tintinsamling hemma.

Vi bjöds på en riktigt smakfull middag med frikadeller i sås och goda öl. En lokal från Skälby som jag aldrig hört talas om förut. Så där satt vi i rätt många timmar och pratade om högt och lågt och ibland gick jag ut på balkongen för att se om kometen syntes. Och det gjorde den, men rätt dåligt eftersom vi var mitt i Solna och himlen även i dag var lite molnig.

En diffus fläck uppe till vänster, bättre blev det inte.

Att kometen var svår att se till och med i mobilen kan ni se på bilden ovan.

När vi kände oss nöjda blev det taxi hem och Anneli hittade kudden snabbt medan jag betade av några mejl och satt kvar vid datorn till midnatt. Sedan följde jag efter Annelis exempel.

Loading