Jobb med kursen och trevlig sittning

I väntan på renskaven.

Under förmiddagen jobbade jag på med den del av fältundersökarkursen som jag och Tobias håller på att sy ihop. Alltså rollspelet där det gäller för kursdeltagarna att lösa ett fall. Men i år blir det annorlunda mot tidigare år då även Johan från rapportcentralen varit med och gett sina synpunkter.

Det viktiga kommer inte att vara att finna en lösning på själva observationen utan att ta reda på de parametrar som är viktiga för UFO-Sveriges rapportcentral natt få in för att sedan kunna hitta en förklaring. Om det är möjligt.

Jag varvade samtal med Tobias och eget skrivande med att städa och dammsuga så att allt skulle vara fint tills gästerna kom vid 18. Stack också emellan med ett samtal till min tidigare arbetskamrat Bengt Larsson i Hortlax som fyller år i dag. Jag har som tradition att ringa några av dem som stod mig närmast på Norrbottens-Kuriren när de fyller.

När gästerna kom bjöd jag och Anneli på en välkomstdrink och sedan på renskavsgryta med potatismos och en Old Speckled Hen, riktigt gott!

Vi hade planerat den här sittningen sedan många månader tillbaka och lustigt nog visade det sig att den 19 oktober varje år är Internationella gin- och tonicdagen. Vilket var precis det vi bjöd på.

I år var vi nio: Ylva, Mia, Per och Gabriella, Peter och Eva och så Fred. Och det blev en lång sittning fram till nästan 01.

Riktigt kul hade vi och bestämde på sittande fot att upprepa detta nästa år igen.

Roland, Ozcar och Roffe.

Fick förresten en bild från Bengt när jag grattade honom i förmiddags. En bild tagen av Thord Nilsson utanför Kuriren i Luleå. Här ovan kan ni se Roland Johnsson, Ozcar (tecknare) och Rolf Nilsén. Tre fina arbetskamrater som alla i dag har lämnat jordelivet.

Efter att ha diskat och sagt hej till alla utom Fred och Ylva som sover över satte jag mig vid datorn och skrev en stund. Men strax efter 01 var också jag i säng.

Loading