Ny grupp i Malmö

En del av min Flammarionsamling.

I dag höll 16 intresserade ett första möte för att bilda en lokal grupp till UFO-Sverige i Malmö. Något som är resultatet av det medlemsmöte som jag, Johan, Thomas, Mikael och Tobias höll på Arena 305 den 15 september. Då kom det 34 personer för att lyssna och av dessa har nu 16 startat processen att bilda en grupp. Nu var det Mikael Karlsson som höll i mötet men det kommer inte att vara han som blir ansvarig för gruppen. Vem det blir får vi återkomma till.

Själv brassade jag brunch till mig, Anneli, Ylva och Fred nu på morgonen. Ylva och Fred hade sovit över eftersom de hade en bit att åka efter sittningen i går. Nu kunde vi äta oss igenom en brunch med bacon, äggröra, vita bönor, mackor och yoghurt.

När Fred åkt till sig satte vi tre andra oss i bilen för att köra till Artipelag där det pågår en utställning som heter ”I follow the Sun – Solrosor i konsten 1889–2024”. Men det gick inte riktigt som vi tänkt oss. För efter att ha stannat till hos Ylva i Råsunda för att lämna en madrass som hon behövde låna styrde vi mot Tele2-området för att sedan vika av mot Värmdö men utanför arenan rådde ett poliskontrollerat kaos med myriader av poliser och mängder av piketbilar.

Orsaken var ju derbyt Hammarby–Djurgården i fotboll och givetvis gick det hela överstyr och den sista kvarten av matchen kommer att spelas i morgon. För vår del innebar det att vägen var avstängd och till slut gav vi upp och krånglade oss tillbaka in mot stan och tillbaka till Ylva. Besöket på Artipelag får vänta.

För Anneli och mig innebar det att vi jobbade på hemma med lite småsaker. Jag sorterade böcker och tidningar i garaget en stund. Men jobbade också på med fältundersökarkursen i några timmar.

Efter en stund ringde Markus då han var på väg från banan och tjugo minuter senare satt vi och åt en sen lunch tillsammans alla tre.

Framåt kvällen, efter ”Tunna blå linjen”, ringde jag till Pelle Persson och grattade honom på födelsedagen. Pelle håller alltid utkik åt mig när det gäller nya häften och annat som tar upp ufo. Det är jag mycket tacksam för.

Ägnade en stund åt att rensa bland mina Kalle Ankas pocket där jag efter mycket funderande har kommit fram till att enbart spara de första 100. Resten kommer att säljas. När jag ändå var inne i den delen av bottenvåningen såg jag till att min samling av udda och roliga böcker fick en plats i en hylla och nu inte längre måste ligga i en hög på golvet. Tog också tag i min samling Camille Flammarion-böcker men där återstår en del arbete.

Flammarion är en av mina ideologiska idoler eftersom han var mycket flitig och skrev massor om såväl astronomi som det okända. Jag jagar ständigt hans böcker. Ni kan se några av dem på bilden överst i bloggen.

När vi var färdiga med allt körande hit och dit hämtade jag och Anneli vinterdäcken och packade dem i bilen och lämnade den sedan på Motordepån med nyckeln i deras brevinkast. För i morgon ska Depån fixa bromsarna bak som börjar bli slitna och då passar vi på att byta till våra dubbfria däck när vi ändå har bilen inne. Så det blev bussen hem.

Efter ”Tunna blå linjen” med några mackor som reskost satte vi oss framför datorn i några timmar för att jobba med planering inför den närmaste månaden.

Sist på kvällen uppgraderade jag datorn och sedan i säng för lite läsning.

Loading