Kategoriarkiv: UFO

Prat med Ufopodden


Så var det måndag (i min värld) och en ny femdagarsvecka börjar. Så nu väntar fredag till tisdag på DN. För min del inleddes dagen med att ta ned och hänga tvätt men också att ringa Böckernas hus och boka en bok som jag lagt undan. Det var en av Dan Korns böcker som jag saknade just den upplagan av.

Sedan lagade jag lunch till mig och Markus.

Innan jag gick till jobbet upptäckte jag att lampan över badrumsskåpet var sönder. Ett speciallysrör som jag inte lyckades ta mig in till eftersom skruvarna inte passade i någon av de mejslar jag hade hemma. Först framåt eftermiddagen kunde Markus och Anneli skaffa ett nytt lysrör och med hjälpa av vår granne Gunnar skruva sig in och byta.

Själv har jag haft fullt upp med det nya influensaviruset och en del andra nyheter som rullat på under dagen. När det gällde viruset var det Finland som stod i fokus och där blev jag först i Sverige med att berätta att de två kinesiska turister som misstänktes ha smittats under semester i Finland inte hade viruset i kroppen.

Och jag kunde skriva det eftersom jag hade fått kontakt med en finländsk expert på deras hälsoinstitut.

Framåt kvällen fick jag ett mejl från en av Ufopoddens manusskrivare. Han undrade om jag kunde hjälpa till med lite uppgifter kring ett fall från Sydafrika som han arbetade med att skriva om.

När jag kollade fallet, där en polishelikopter ”jagat” ett lysande föremål i 90 minuter tills bränslet tog slut, men utan att komma närmare, och en polis på marken lyckats filma föremålet så visade det sig att svaret var enkelt. Venus!

Då jag kollade vad som befann sig på himlen i exakt den riktningen (nordost) vid den tidpunkten (04.00 den 28 augusti 1996) så hängde Venus precis där. Filmen visade sig också vara en klassisk ljuspricksfilm där fotografen inte lyckats hålla skärpan utan den lilla ljusa pricken förstorats till en stor skiva. Ni kan läsa om fallet här.

Här kan ni se hur filmen var tagen. Alltså från Mamelodi utanför Pretoria mot Cullinan lite längre bort.

När jag tog fram Starry Night och kollade in vad som fanns i den riktningen klockan 04 på morgonen den 28 augusti 1996 så fick jag träff på Venus. Vilket ni kan se här nedan.

Med tanke på att solen gick upp ungefär 90 minuter senare och då dolde Venus med sitt ljus är det heller inte så konstigt att observationen tog slut efter 90 minuter. Det lustiga är att en polishelikopter ”jagade” föremålet utan att hinna ikapp det och fick avsluta jakten när bränslet var på väg att ta slut. Att hinna ikapp Venus är inte så lätt.

Jag pratade med manusförfattaren som lagt ned ett stort jobb och intervjuat vittnen och ufointresserade i Sydafrika och han fattade direkt att detta inte var ett bra fall. Frågan är nu vad han ska göra med fallet. Det kan ju inte gärna bli ett avsnitt i Ufopodden.

Matutgången i dag blev en succé då Rickard, Åke, Gustav, Lotten, Monica och Mathias hängde på till Wang Sushi där det blev just sushi för min del. Och när jag satt där kom Dan Åsenlund in. Dan som har skrivit flera artiklar för UFO-Aktuellt. Inte så ofta vi ses men nu hann vi i alla fall sitta ned en stund och prata.

Klockan 01.10 kom jag iväg till slut. Då hade jag uppdaterat såväl virus som jordbävning i Turkiet.

När jag kom hem, efter ett trevligt samtal om sekter med taxichauffören, glittrade det i asfalten och var faktiskt halt. Ni kan se lite av detta (högst upp) på cykelbanan som jag plåtade utanför huset sent i natt.

14 total views, 14 views today