månadsarkiv: juni 2024

Grabbarna och Roland på besök

Roland vid de böcker han hade med sig.

Det blev tidig uppgång och jag satte mig i köket och åt frukost medan Anneli och Ylva gick en sväng. Vi var alltså kvar i Uppsala några timmar på förmiddagen och hann också prata med Svante som kom på besök. Men sedan bar det av hemåt för att lämna av Ylva i Akalla och fortsätta hem.

Lasten från Uppsala.

Det hängde regn i luften när jag packade ur alla böckerna från resan till Uppsala och det tog säkert en timma att sortera dem. Och några timmar senare kom Roland Falkensson som jag hade bestämt träff med för att lämna ännu fler som är tänkta för AFU.

Vi gick en vända i huset och fikade på glass och rabarberpaj innan Roland tog husbilen och körde vidare mot Dalarna.

Grabbsen hemma.

Niklas har sovit över och var hemma när vi kom så det blev både lunch (med soppa och vitlöksbröd som jag gjorde) och kvällsmat senare. Då hade också Markus anslutit och efter grillning tittade vi på EM-fotboll tillsammans. England räddade sin ära med nöd och näppe och stackars Georgien orkade inte stå emot Spanien. Men två kul matcher.

När fotbollen var slut körde Markus hem till sig medan Niklas stannade för natten då han tagit ledigt i morgon. Roligt att ha båda grabbarna hemma samtidigt! Fick rensa sängen i källaren från Rolands böcker eftersom Niklas ville sova där.

I dag publicerade DN.se ännu en krönika av mig. Ni kan läsa den här. Jag inleder den så här: ”Den amerikanska regeringen ska få obegränsad tillgång till den privata industrins tillvaratagna utomjordiska farkoster och besättning – om sådana finns. Det är ordalydelsen i ett nytt lagförslag. Men förslaget har redan stoppats en gång tidigare.”

Skrev in tre uppslagsböcker i den kommande upplagan av ”800 böcker om ufo”, böcker som jag fick med från Uppsala i dag. En ganska lätt manöver som tog en kvart. När det gäller uppslagsböcker skriver jag in texten ordagrant så att den som läser boken ska kunna jämföra olika tiders sätt att beskriva ”ufo” och ”flygande tefat”.

23.30 blev det sängen med Peter Englunds ”Paradoxmaskinen” som är fortsatt bra läsning. Även om den gode Englund har ett udda sätt att beskriva en del saker.

Loading