Till Selma Spa via Bokbob

Staffan Bergström och undertecknad.

Efter en bra natt i fina sängar och utan Epagängets volymkörning runt torget (de slutade före midnatt) blev det frukost på Tinget. Detta bedagade och illa underhållna hotell i centrala Sala. Anneli hade hunnit gå en kort tur runt kvarteren i närheten och så strålade vi samman i den murriga och mörka frukostmatsalen.

Tinget är sannolikt ingen pengamaskin men de få sekiner som hotellet nog drar in kanske skulle läggas på att göra etablissemanget lite trevligare. Allt utanför rummen är grått eller brunt och belysningen rudimentär. Sätet där jag slog mig ned för att inte den minst sagt påvra frukosten var så trasigt att man nästan kunde se golvet.

Så snart vi ätit bar det av mot Karlstad där vi skulle äta lunch. Men först ett stopp hos Bokbob som antikvariatet heter och ett snack med ägaren Staffan Bergström som kom ihåg oss från förra besöket 2021.

En del av fynden.

Den stora samling ufoböcker som han då hade fått in, och där jag köpte ett gäng till AFU, hade gått som smör fick vi veta och det som var kvar stod en hylla under new age. Men lite hittade jag i alla fall, det mesta för AFU. Jag fick en bra rabatt på det hela också.

Ni kan se fynden här ovan förutom en inbunden utgåva av Tycho Brahe-sällskapets årsbok från 1939 där min favorit Knut Lundmark hade skrivit en långa rad artiklar. Ett riktigt bra köp för en Lundmarkfantast!

Nöjda tog vi bilen in till parkeringen mitt emot Scandic Winn för att sedan vandra in mot centrum spanande efter en lunchrestaurang. Och en bit ned på Östra Torggatan hittade vi en asiatisk restaurang, Spicy hot. Inte så flashig men riktigt bra, visade det sig. Ärliga var de också, för då Anneli bett att slippa riset till sin rätt och vi hade betalat så kom en ur personalen utspringande till oss när vi hade slagit oss ned och bad mig följa med tillbaka in så att de kunde ge tillbaka 52 kronor på mitt. Så mycket billigare skulle Annelis mat vara. Snyggt!

På Spicy Hot.

Det visade sig också att maten var riktigt bra och att det ingick gratis påfyllning när det gällde drycken. Och rätt som vi satt där och njöt av maten kom det fram en man och undrade om inte jag var den jag är. Och det kunde jag inte neka till.

Då visade det sig att han hade varit och lyssna på mig när jag höll föredrag i Kristinehamn för några år sedan och att då kommit fram och berättat om en observation som han och hans mamma gjort. Men eftersom han var på kant med mamman så kunde jag inte få prata med henne. Nu ville han berätta att han fortfarande var osams med henne så läget var oförändrat.

En liten lustig detalj i sammanhanget är att förra gången jag blev igenkänd i Karlstad var det av en busschaufför som vi mötte på gatan tjugo meter från där vi nu satt.

Solen har skinit hela dagen och som mest pekade termometern på 28 grader. Så när vi kom fram till Selma Spa strax efter 14 kändes det lockande med ett dopp i bassängen. Anneli bokade massage åt mig vilket var riktigt skönt.

Men innan vi kom så långt fick vi vänta och vänta på att vårt rum skulle bli klart. Sjukdom i personalstyrkan var förklaringen. När vi så fick tillträde till rummet klagade Anneli på väntan och så blev vi uppgraderade till ett finare rum.

Sämre gick det när jag lite fint klagade på en fullständigt utspädd Aperol spritz där isen smakade mer än Aperolen. Då möttes jag bara av ett konstaterande att den jag klagade hos inte hade blandat några drinkar. Inte en ursäkt. Så Selma Spa har en del att lära.

Här är den inre delen av spabassängerna.

Men bassängen var skön liksom jacuzzin och bastun. Och solen gjorde sitt bästa för att göra allt ännu bättre när vi tog var sin Cava och spanade ut över Fryken. Mycket folk, inte bara vi!

Nöjda.

Framåt kvällen var det bara att inta våra platser i restaurangen. Tyvärr fanns det inte någon plats kvar utomhus. Men vår trerättersmiddag var bra. Anneli inledde med carpaccio på biff och jag med en kallrökt hälleflundra. Huvudrätten blev grillad ibericokarré för Anneli och Selma Spas räksmörgås (som var en hel måltid!) för mig. Efterrätter i form av jordgubbar med grädde för Anneli och den obligatoriska crème brûléen för mig. Till detta drack Anneli ett glas cava och jag en flaska bärnstenslager från Fryksdalens bryggeri som passerade nålsögat.

Mycket bra!

Det blev lite paltkoma efteråt så upp på rummet för att läsa och vila. Egentligen hade jag planer på att gå ned till bassängerna en vända till men vi kör ett varv före frukost i morgon istället.

Loading