Våfflor hos Umelands och sedan till Anders

Selma Spa på morgonkulan.

Upp i ottan så att vi skulle hinna ta ett dopp i utomhusbassängen på Selma Spa i den ljumma morgonen. Och vi fick bassängen nästan för oss själva. Efter en stund kom ett äldre par från Sunne som brukade starta sin morgon i bassängen och så pratade vi Värmland, ufo och Mariestad, bland annat.

Våffeldags.

Men sedan checkade vi ut. Någon frukost hade vi inte beställt utan siktade på Borgvik och Christian och Sofia Umeland där det vankades våfflor i mängd. Sofia brassade och vi åt så fort vi hann! Det är alltid väldigt roligt att träffa familjen som är fantastisk på många sätt.

Christian med sin senaste tavla som ännu inte är klar.

Vi vandrade också runt på ägorna och tittade på Christians senaste inköp och på hans ateljé där han skapar sin konst. Och givetvis på hans växande bibliotek där jag blev sittande en stund för att signera några av mina egna böcker.

Christian framför ufohyllan.

Men till slut var vi nöjda och var tvungna att köra vidare mot söder och Anders Persson denna 26-gradiga och härliga dag. Ett stopp blev det för att tanka men också för att köpa var sin korv i Åmål där vi hoppade in på Sibylla. Massor av folk, köer till toaletter och till maten.

Utanför Sibylla i Åmål.

Resten av resan ned genom Västra Götaland gick längs slingriga vägar kantade av loppisskyltar. Nu stannade vi inte utan körde vidare för att komma fram till Anders i hyfsad tid.

Anders tog väl hand om oss i väntan på att Mikael Karlssons skulle dyka upp och då tog han med oss ut till sin ”tombola”-bod där han serverade korv med bröd och var sitt glas bubbel som jag och Anneli kunde skåla för vår bröllopsdag i.

Anders serverar korv till Anneli.

Framåt kvällen dök ytterligare en Mikael upp, Mikael Eriksson som jag inte träffat sedan 90-talet då han var engagerad i UFO-Sverige lokalt i Västsverige. Det hela slutade med att det blev en riktigt trevlig kväll där vi grillade kycklingfiléer och grönt på altanen och njöt av den härliga sommarvärmen.

Mikael och Anders.

Sedan slutade det som det brukade med att vi satt i köket och pratade i ett antal timmar. Och mitt i allt detta kom beskedet om att Joe Biden hoppade av och inte ställer upp till omval. Jösses. Vi fick en hel del att prata om.

God mat blev det.

Loading