Kategoriarkiv: Rymden

Tack till Igor och bra bok


Just nu ligger en ny bok i min kasse och har blivit ett gott ressällskap till jobbet. Jag började så smått att läsa redan i går. Boken jag skriver om är Lennart Hultqvists ”Knockad av stjärnhimlen” (Santérus) som hittills är en intressant historisk tillbakablick i astronomins historia blandad med ny kunskap och nya upptäckter.

Boken är trevligt skriven och ger mig en del uppslag till mitt eget pågående bokprojekt som jag bara börjat samla in information till så här långt. Men om någon vecka ska jag börja skriva på riktigt.

Innan jag gick till jobbet skrev jag en notis på AFU:s webbplats där jag tackade Igor Kalytyuk i Ukraina för hans fina donation till AFU. Igor leder och arbetar med en grupp i Ukraina som bygger ett arkiv med digitalt ufomaterial men också ett pappersbaserat arkiv. Lite som AFU alltså. Vi samarbetar med Global Archive, som gruppen heter, och uppskattar mycket det ukrainarna gör för oss och för övriga världen.

Det blev en snabblunch hemma och jag fick äta den ensam eftersom Markus kom upp sent. Men när han väl gjorde det så drog han till banan eftersom rangen hade öppnat. Själv satte jag mig på bussen till jobbet där det blev ett långt fackligt möte med några medarbetare som står inför vissa förändringar.

Sedan jobbade jag på med viruset och Kobe Bryant även i dag plus en del Trumprelaterat. Mat på Lilla Asien med Björn blev ett bra avbrott på arbetskvällen.

När jag kom hem låg det två paket med fyra böcker från Sverker i Umeå och väntade på mig. Sverker och jag skriver till varandra då och då och nu har han åter skickat böcker som han skänker till mig. Och jag skickar dem vidare till AFU när jag läst det jag tycker är intressant. Ni kan se dem här ovan.

Innan jag kom i säng vid 02.30 hade jag hunnit läsa ett utdrag ur ett manus som jag fått skickat till mig för bedömning. Mer än så kan jag inte skriva just nu men manuset blir bok lite längre fram i vinter.

Skivorna från Igor.

107 total views, no views today