Dagsarkiv: 13 januari 2018

Snabbinsatt kräftskiva


I dag blev den äntligen av, kräftsittningen hos Gunnar och Vanja. Vi har inte riktigt lyckats få ihop våra tider och när jag tittade fram i almanackan såg jag att varje lördag en bit in i mars är inbokad. Så i går frågade jag Gunnar om det inte skulle gå att slå till nu.

Och det gjorde det. Deras egenfiskade kräftor från Ångermanälven plockades upp ur frysen och så satte vi oss till bords.

Innan dagen gick så långt var jag och Anneli ute en sväng för att göra ärenden. Handla lite mat och lite öl till kvällen. Vi upptäckte till vår fasa att Ica Maxi i Barkarby inte hade Bullens pilsnerkorv i den annars så välsorterade butiken. Det talar starkt till deras nackdel.

Jag har passat på att tanka ned ett stort antal radio- och teveprogram som rör det senaste ufoavslöjandet i USA också så att dessa finns sparade för AFU. Det tog drygt 90 minuter men då hade jag tjuvstartat tidigare. Det har sänts en hel del, främst i USA. Har också tankat ned artiklar i pdf-format.

När jag ändå satt vid datorn svarade jag på tre brev som krävde lite längre svar.

I dag är det sista dagen som Markus är kvar i USA och sent i kväll sin tid sätter han sig på ett plan till Stockholm via Köpenhamn. Så i morgon får jag och Anneli hämta honom på Arlanda.

Kvällen hos Gunnar
och Vanja blev trevlig med start redan 17 och slut i form av en promenad med hunden efter midnatt. Kräftorna var alltså egenfångade och härstammade från tre olika kokningar och tre olika år, 2015, 2016 och 2017. Var och en med sin smak.

Mer kommer.

 571 total views