Dagsarkiv: 17 januari 2018

Farligt att knyta skorna

Väcktes vid 08 av Anneli som hade mött kommunens granupplockningsbil på gatan på väg mot vårt hus. Så det var bara att kasta sig i kläderna och rusa runt huset för att hitta granen som inte längre stod där vi ställt den för några dagar sedan. Istället hade vinden placerat den lite snyggt vid syrenhäcken.

Sedan var det bara att rusa ut till gatan med snön yrande efter och placera granen där den ska stå för att bli upphämtad. Och det blev den.

Somnade om en stund (tror jag) innan klockan ringde strax före 09 och det var dags att gå upp. Målet för förmiddagen var att spela badminton med Stefan. Men snön hade gjort bilen till en igloo och jag fick ägna en god stund åt att befria den.

Allt detta plus gårdagens boksläpande gjorde sitt för att ryggen inte skulle vara i bästa form när jag kom till Komethallen. För när jag satte mig och skulle ta på mig gymnastikskorna och var i färd att dra sista knuten så knäppte det till i ryggen. Ingen kul känsla.

När så Stefan anslöt så kändes det illa men inte jätteilla. Det skulle nog gå att spela men inte till hundra procent, den saken var klar. Så vi kom överens om att spela men inte räkna matchen som en tävlingsmatch.

Märkligt nog gick det bra att spela trots ryggen och när Stefan fick känning i ett ben så blev matchen jämn. Trots det var jag rätt säker på att få däng men överraskade oss båda genom att vinna första set med 16–14. Sedan förlorade jag mindre överraskande andra set med 5–15. Och, precis som så ofta när vi möts, vände det igen och jag vann det tredje och sista med 15–2. Det är inte mycket logik i våra matcher. Men kul har vi!

Sedan bar det hem för värmepåse och lunch. Satt i soffan och åt stekt fläsk med äggröra och mjölk framför ”Simpson’s” och påsen. Skönt.

På vägen till jobbet svarade jag på mejl. Borde haft en bok med mig men glömde den hemma.

Jobbkvällen gick i Trumps och blåljusnyheternas tecken. En förare försökte ramma en polisbil i Botkyrka och i Malmö sprängde några unga män ett föremål inne på polishuset i Rosengårds gård. Ringde och pratade med vittnen medan Mia ringde polisen. Snart hade vi också vår fotograf Anders på plats och kunde få uppgifter via honom.

Matdags vidtog vid 19-tiden. Då i form av bläckfisk på Lilla Asien.

Ryggen har alltså inte varit så pigg under kvällen men det har ändå gått att jobba. Tyvärr inte så mycket ufoarbete i dag.

 555 total views