Dagsarkiv: 16 februari 2019

Mellodags i soffan – med förhinder


Så blev det dags att bänka sig för en Mellochatt med läsarna igen. Tredje deltävlingen av fyra innan Andra chansen och finalen väntar. Jag och Hanna Fahl tog läsarna i handen och följde låtarna – precis som vanligt.

Eftersom jag chattar hemifrån så blir det en ”ledig” dag från jobbet och jag kunde äta frukost och sedan lunch med Anneli, Markus (hoppade frukosten) och Ylva som bott över natt. Vi hann planera en kommande råbiffsittning innan Ylva tog buss och tunnelbana hem. Och den ser jag verkligen fram emot!

Så var planen. Men verkligheten blev en annan.

När jag inte har lyssnat och förberett chatten så tog jag ett tag i högen med tidningsartiklar och klippte och klistrade in dem för att sedan sortera in det hela i pärmar. Mest artiklar från olika tidningar från 1919 och 1924 den här gången.

Inte så mycket ufo givetvis men en hel del övernaturligt och annat spännande.

Men inget blir ju som man tänkt sig och istället för att chatta från soffan fick jag ta bilen och köra – i all hast! – in till DN eftersom min bärbara dator klappade ihop med 90 minuter kvar till chattstart. Efter att ha kämpat med den i 30 minuter, pratat med hjälpdesken och däremellan ätit ett par av Annelis goda köttfärslimpor med potatis och brunsås (också i all hast), då var klockan 19 och bara en timma återstod till själva chatten.

Alltså – bråttom!

Så det var bara att köra och under tiden be arbetskamrater och it-folk att starta en fast dator åt mig som jag kunde scribbla (chatta) på. Ni kan se mig framme på jobbet på bilden nedan.

Nu hann jag fram i tid och kunde sedan följa tävlingen på teve och skriva som om ingenting hade hänt. Lite bonus var att Christian hade köpt chips som också jag fick del av, men själva chattandet tar all min uppmärksamhet under själva tävlingen så det blev inte mycket annat i social väg.

När allt var klart hämtade jag datorn hos supporten (de hade löst knuten) och sa hej till kamraterna på jobbet och åkte hem till Anneli för att titta på en deckare.

Men sedan blev det tidigt i säng efter att ha besvarat några mejl.

På plats på jobbet istället.

253 total views, no views today