Dagsarkiv: 02 april 2019

Middag med Staffan och mera skrivande


Upp ur sängen och raka vägen till datorn. För även om jag blev klar med hela den svenska texten till nya boken i söndags så har jag kvar en del smått, som boktips och ”viktiga personer” som är en liten salt där de som förekommer i texten också får födelseår och dödsdatum – om de hunnit gå den vägen.

Jag saknade flera sådana uppgifter så jag mejlade till personer som jag trodde kunde hjälpa mig och det lyckades i två av tre fall. Men trots att jag jobbade på bra hann jag inte riktigt klart när det var dags för lunch och efter det att gå till bussen.

Väl på jobbet gick den första timmen till att gå igenom alla texter till de tre första avsnitten i vår DN-serie ”Mysteriejakten med Clas och Emma” som snart ska ha sin premiär. Ni kan se Dennis, Daniel och Elin framför skärmen i redigeringsrummet här ovan. Jag gick också igenom en del grafik och föreslog några små förändringar och tillägg.

Det ska bli skönt när serien är så pass klar att det första avsnittet kan publiceras. När det görs kommer vi också att dra igång en Facebookgrupp där tittarna kan ställa frågor.

I dag fyllde Frida Hansson på jobbet 25 och hon hade med sig finfika i form av en tårta, bullar, chips och vindruvor. Inte illa! Amanda gav henne en bukett blommor och jag gav henne en bok.

Mycket att skriva om under kvällen, inte minst Brexit men också Venezuela och Donald Trump. Faktiskt min första Trumpartikel sedan jag kom tillbaka till jobbet igen. Märkligt nog känns Trump lite blekare rent nyhetsmässigt just nu.

I en paus gick jag till Lilla Asien och träffade Staffan Kihlström som hört av sig. Vi försöker ju ses då och då och det är alltid lika trevligt. Jag kan fortfarande sakna honom på jobbet där han var en riktigt bra reporter och en perfekt arbetskamrat.

Som tur är har jag många riktigt bra arbetskamrater nu också. Många av dem i 20-årsåldern.

När jag kom hem satte jag mig och jobbade med boken fram till 02.30.

Åt på Lilla Asien med Staffan i kväll. Här är han innanför entrén till DN.

 337 total views,  1 views today