månadsarkiv: januari 2020

Spelar in podd om Soltempelorden


Klockan 11.30 var jag på plats i Massa Medias studio på Hantverkargatan igen. Senast var ju den 14 januari då jag och programledaren Alex Letic (bilden) pratade Plymouthbröderna i en timma. Och precis som då var det producenten Hannes Dükler som tog bilden. Podden heter ”Sekter” och sänds på Spotify.

Efter lite försnack drog vi igång och ämnet var ju rätt eländigt om man säger så. Denna självmordssekt lyckades ta livet av 74 människor innan allt var över. Många av dem misshandlades, drogades, sköts och brändes. Om detta fanns det givetvis en hel del att säga. Dessutom hade sektens grundare Joseph Di Mambro lovat de mest invigda medlemmarna att de skulle uppstå efter döden då det färdats till en planet runt stjärnan Sirius.

Den resan kan ju verka minst sagt tokig i våra ögon med Joseph Di Mambro hade övertygad medlemmarna om att han var den reinkarnerade egyptiske guden Osiris (Sirius) och även Bibelns Moses. Blandningen av new age-tankar, vanlig kristendom och en övertygande personlighet gjorde att människorna i sekten sakta vande sig vid att det konstiga blev det normala.

Efter inspelningen tog jag en korv med bröd i en kiosk lite längre upp på gatan, körde mot Skälby, tankade och satte mig vid datorn hemma för att läsa på lite ur min egen bok om koder och krypton. För på slaget 14 ringde TV4 och körde ett försnack inför en intervju de ska göra med mig i helgen.

På vägen hem ringde en person som sett ett föremål tillsammans med sin mamma och ville berätta men eftersom jag satt i bilen så beslutade vi att höras senare. Så jag ringer upp honom nästa vecka.

Under eftermiddagen har jag jobbat lite med planeringen inför 50-årsjubileet och när Anneli kom hem lagade vi lammkotletter med rotsaker i ugn tillsammans. Markus hoppade också in och hjälpte till. Gott blev det och till det hela drack vi var sitt glas rött.

Efter att ha tagit ned tvätten (sådant tar aldrig slut) tittade jag och Anneli på ”På spåret”, åt efterrättsglassen i soffan och sedan blev det ”Rocketman”, filmen om Elton Johns liv (alltså inte någon film om Kim Jong-Un). Inte så dum men jag hade hoppats att den skulle fortsätta lite längre in i nutid.

Sedan tog jag hand om mejlen innan det blev tidigt i säng, nästan före midnatt, eftersom jag ska upp i hyfsad tid i morgon.

 411 total views,  2 views today