Dagsarkiv: 02 januari 2020

Hemmajobb och Erland S borta

Eftersom jag försöker ringa runt till äldre ufologer då och då, men med ganska långa mellanrum ibland, så händer det att dödsbud drar ut på tiden. Så i dag när jag ringde Erland Sandqvists nummer fick jag veta att han gått bort den 8 augusti. Jag pratade nästan en timma med hans fru Sonja om lite minnen och praktiska problem.

Erland donerade allt sitt ufomaterial till AFU och jag hämtade upp det på en bussterminal söder om Stockholm den 10 november 2009. Ett mycket värdefullt utrednings- och bakgrundsmaterial för hans bok om spökraketerna som han olyckligtvis, och mot mitt avrådande, döpte till ”Spökflygarna -46”. Vilket ju var ett helt annat fenomen tio år tidigare.

I vilket fall var det bra att Erland tänkte på oss medan han fortfarande orkade. De sista drygt tio åren har han varit mycket dålig efter en misslyckad bypass-operation. När han gick bort låg han på sjukhus sedan tio veckor.

Själv har jag bokat tid för en intervju med en kvinna i Västerås i morgon. Hon säger sig ha blivit ombordtagen och att detta har påverkat hennes liv i positiv riktning. Det ska bli intressant att prata med henne, vi sågs som hastigast i Visby för ett antal år sedan, men nu blir det tid att sitta ned och lyssna och spela in.

Markus har fixat så att bilen blev tvättad och jag och Anneli så att lite kläder blev samma sak. Dessutom sydde Anneli klart nya gardiner till Markus rum som vi hjälptes åt att hänga upp.

Under dagen skrev jag några brev som Markus fick ta med sig och posta när han var ute och så fortsatte jag att gå igenom min pappershög på skrivbordet och lyckades minska den ganska ordentligt. Plockade också fram nya almanackan för 2020 och förde in hela årets arbetsschema och anteckningar om alla viktiga födelsedagar så att jag ska stå bättre rustad inför året.

Framåt kvällen kom jag överens med en kille i Bogota som gör en ufopodd om att vi ska köra en tvåtimmarsintervju på söndag. Och så köpte jag och Niklas biljetter till ”Star Wars” nu på lördag. Eller rättare sagt, Anneli köpte dem åt oss eftersom hon hade lite rabatt.

Tittade på juniorkronornas kvartsfinal mot Tjeckien tillsammans med Anneli och jag trodde ärligt talat att det skulle bli en svår och tuff match. Det blev det inte. Tre Kronor ägde matchen och vann med 5-0 till slut så nu väntar semifinal mot Ryssland. Och den kan man nog vänta sig bli både svår och tuff.

Musikhjälpens insamling är ju avslutad nu. Hade fått svar från två av de tre som lottades fram som vinnare under dagen. Men den tredje hörde inte av sig trots mejl och ett prat med telefonsvararen. Men när jag skickade ett sms också tog det skruv och nu har jag fått in alla tre. Så det blir dragning i morgon eftersom samtliga tre svarade rätt på mina tre kontrollfrågor.

I säng framåt 01.

112 total views, 1 views today