Dagsarkiv: 06 januari 2020

Åter på jobbet och podden ute


I dag var det dags att återvända till DN efter några dagars ledighet. Mycket att skriva om hela dagen faktiskt, inte minst eftersom min kollega ägnade hela arbetstiden åt att bevaka de minst sagt turbulenta händelserna efter det att USA dödat en högt uppsatt iranier. Resten hamnade på mitt bord.

Men jag kunde också konstatera att Peter Shelley lagt ut poddintervjun med mig från i går så att den nu går att lyssna på för den som så vill. Det är bara att klicka här.

Innan jag lämnade för jobbet pratade Anneli med Raili på sjukhuset i Skövde. Och hon var rätt ledsen och visste väl inte riktigt var hon var.

Jag skrev rätt mycket om olika ämnen, till och med om Zlatans premiärmatch för Milan. Inte så ofta jag skriver om sport. Men det blev en hel del annat både inrikes- och utrikeshändelser.

Och så skrev jag om drönarjakten i USA igen. Nu har de federala luftfartsmyndigheterna kopplat in sig själva så kanske får gåtan sitt svar till slut. Men ännu så länge fortsätter drönarna att mystifiera på himlen över delar av Colorado.

Tror det blev tio artiklar till slut men jag hann i alla fall gå till La Barca för en filet Oscar som var helt okej.

Framåt kvällen ringde min svägerska Kristina och berättade att Annelis bror Thomas kört omkull på cykel och skadat sig så nu satt hon med honom på sjukhus. Det verkade ha gått rätt bra men det var en otäck smäll och han hade fått köras i ambulans till sjukhuset. Så dagen har varit rätt tuff för familjen Åstebro.

Härom dagen fick jag det senaste numret av ”Awareness” på posten, alltså Contact Internationals tidskrift. En av de få ufotidskrifter som finns kvar i världen. Där hade redaktören skrivit lite drygt en sida om min bok ”Files of the unexplained” vilket var trevligt att konstatera. Redaktören berättar bland annat om hur AFU har skannat hela Contacts rapportarkiv och sedan återlämnat det och en hårddisk med allt på gratis och utan krav.

När jag väl kom hem från jobbet visade det sig att mitt Taxi Stockholm-kort hade gått ut i och med årsskiftet så jag var tvungen att betala själv och får alltså skriva reseräkning i efterhand. Något som är trist och rätt komplicerat. Jag hoppas att mitt nya kort ligger och väntar på mig när jag kommer till jobbet i morgon.

Bilden ovan är ett självporträtt som jag tog i väntan på bussen i dag. Grått och trist vinterväder.

140 total views, 1 views today