Dagsarkiv: 8 oktober 2021

Yxnerum, kursdags och framgång för UFO-Aktuellt

Vi packar upp lite saker som ska säljas.

Efter att ha ägnat hela förmiddagen åt sista minuten-förberedelser inför kursen så bar det av mot Yxnerums konferensanläggning i södra Östergötland. I dag är det inget på programmet utan folk samlas och hinner umgås men för min del innebär fredagen alltid att jag måste kolla alla lokaler, all teknik och mycket annat så att allt fungerar när vi drar igång i morgon.

Vi har fått två återbud i form av sjukdomsfall, något som är vanligt. Trist men inget att göra något åt. Det kommer att bli en riktigt kul kurs för alla som kommer!

Det blev en färd via Stora Mossens tunnelbanestation där jag hämtade upp de tre övriga som skulle med i bilen och sedan stannade vi inte förrän vi kom tjugo minuter från Yxnerum för toapaus. Vi kom fram i god tid före 16 vilket var bra då jag hade mycket att kolla när det gällde tekniken.

Som vanligt fanns det en del saker att fixa som i stora salen där vi ska hålla de flesta föreläsningarna. Där fick vi möblera om så att vi fick in bord till alla och sedan riggade jag upp datorn och testade allt och efter lite fixande så funkade även den biten.

Vi var ju ett gäng som hade kommit i hyfsad dit vilket var bra. Då fick vi bärhjälp och lite sällskap när allt skulle ställas på plats som vår butik och alla bord med vinster som är vinster i vårt lotteri.

Nu håller vi kursen på två ställen inom anläggningen. Den ena i huvudlokalen Borken och den andra i en lokal i huset intill. Den lokalen blev vårt andra mål och det visade sig betydligt mera komplicerat då sladdar och datorer inte ville kommunicera. 45 minuter senare hade vi löst det och nu får vi köra med min andra dator därifrån.

Efter hand fylldes rummen när allt fler kom och det verkar vara massor av trevliga människor med på årets kurs. Under kvällens middag som bestod av goda mackor och gulaschsoppa hann jag prata med flera av de nya.

Under dagen fick vi en fin framgång när vårt distributionsföretag som ser till att UFO-Aktuellt kommer ut i butikerna hörde av sig och frågade om vi kunde öka upplagan och leverera fler tidningar till butiker som Pressbyrån. Efterfrågan var nämligen så stor att den tog slut för många återförsäljare.

Riktigt kul och givetvis kommer vi att se till så att vi kan skicka ut fler tidningar den vägen så att ännu fler kan läsa vår utmärkta tidskrift.

Framåt 23 satte vi oss och pratade minnen och framtid på Carl-Antons och Rogers rum men då hade jag och Tobias hunnit sitta en timma för att gå igenom allt inför morgondagens rollspel som är kursens höjdpunkt för min del. Och mycket lärorik.

Slog en signal hem till Anneli som varit på pizzeria med Ylva och pojkarna och de hade haft en väldigt bra kväll. Och det har vi också haft.

Efter att jagat flugor på Rogers och Carl-Antons rum (slog ihjäl sju, åtta stycken) gav jag upp och hämtade en frystejp och tejpade igen en springa i lampfästet där nya kader flugor av enorm storlek fortsatte att krypa in.

Och det gjorde susen! Nu gjorde min fortsatte jakt med Carl-Antons handduk susen och till slut tog det slut på flugor. Så nu kan grabbarna sova lugnt.

Vid midnatt var det dags att släcka.

Loading