Dagsarkiv: 10 oktober 2021

Lyckad kurs!

Thomas Michanek höll det sista ordinarie föredraget.

Upp efter 07 även i dag, frukost med utsikt över sjön och sedan fullt program för både fortsättare och nybörjare. Ni kan se nybörjarschemat här där asterisken* betyder att lektionen är för båda grupperna:

08.00–09.00 Frukostbuffé*
09.00–10.30 De gåtfulla ufofallen*
10.30–10.45 Paus*
10.45–12.45 Misstolkningsfall
12.45–13.45 Lunch*
13.45–15.00 Misstolkningsfall, olösta fall och övningar
15.00–15.15 Paus*
15.15–15.45 Misstolkningsguiden – ett viktigt hjälpmedel*
15.45–16.15 Avslutning och utvärdering*

Själv var jag väldigt nöjd med maten, hela vägen genom kursen. Vällagad och det gick alltid att få mer. Det märktes dock att Thorbjörn som driver kursgården är ensam i mångt och mycket av det som görs, även om han har personal som lagar maten. När stora grupper som UFO-Sverige kommer samtidigt som det är en annan grupp på plats kan en del saker ta lite längre tid.

Men det är inget som stör allt för mycket. Vi har hittat en kursgård som passar våra medlemmars plånböcker och dessutom en plats med gott om lokaler för grupparbeten och större samlingar. Kanske kan vi sikta på 60 personer nästa år.

Vårt försäljningsbord.

Söndagen är den dag då jag har hand om nybörjarna i ett långt kursavsnitt som handlar om misstolkningsfenomen. Det brukar vara mycket uppskattat och det blev det även den här gången. En ögonöppnare för många som aldrig har undersökt en egen rapport.

Samtidigt höll Johan Gustavsson ett längre avsnitt för fortsättarna som jag sedan fick höra mycket gott om, liksom om Håkan Ekstrands föredrag om fejkade nyheter och konspirationsteorier.

Avslutningsvis höll Thomas Michanek ett avsnitt om den handledning för fältundersökare som finns på ufo.se. Ett digitalt hjälpmedel med bilder, filmer och beskrivningar av allehanda fenomen och företeelser som kan misstolkas. Thomas har i högsta grad varit inblandad i arbetet med att ta fram den här manualen och den saknar så vitt jag vet motstycke i världen.

När alla fått sina välförtjänta diplom var det bara för oss att börja packa ihop och börja våra resor hem. Själv hade jag samma tre medresenärer som på vägen ner och kunde lämna av dem vid Liljeholmen och Alvik så att de kunde fortsätta att ta sig vidare med kommunala medel.

När jag själv kom hem väntade Anneli med maten och det var skönt att sitta ned med henne och äta innan jag fick börja packa ur bilen. Det blir mycket att ta hand om i morgon, både fysiskt material och digitalt. Det kommer att ta hela min förmiddag så kursen är inte slut ännu för min del.

I kväll blev det i alla fall en stund i soffan med vår serie och sedan en bok innan jag släckte framåt 01.

Loading