Dagsarkiv: 18 oktober 2021

Årsmöte på AFU

AFU:s styrelse.

På bilden ovan ser ni styrelsen för Archives for the unexplained. Carl-Anton Mattsson, Anders Liljegren, undertecknad och Håkan Blomqvist. Och i dag varv det dags för oss att hålla årsmöte i AFU:s lokaler i Norrköping.

Som vanligt plockade jag Carl-Anton i Nyköping på vägen ner och väl där sammanstrålade vi med de övriga i styrelsen samt tre av de som jobbar på arkivet plus Thomas Michanek som anslöt från Linköping. Eftersom mötet skulle börja 13 hade vi planerat in en lunch innan dess och den blev på Lingonfabriken på gågatan vid torget. Suveräna köttbullar med potatismos – och lingon givetvis.

Årsmötet igång.

Till själva mötet anslöt även Tobias Lindgren och sedan hade vi en dryg timmes givande diskussion och planering inför det kommande året. Styrelsen valdes om vilket innebär att jag fortsätter som ordförande.

Nya lokalen.

Efter årsmötesförhandlingarna tog vi alla en titt på den senaste lokalen som håller på att göras klar. Där pågick slipning och målning och om några månader förhoppningsvis också montering av det nya rullhyllsystem som vi beslutade att köpa in. Den kommer att svälja omkring 450 hyllmeter och blir centrum för våra utländska arkivsamlingar.

För att ha råd med detta och inte tulla för mycket på vårt kapital kommer vi att behöva jobba på med att hitta fler sponsorer och fler enstaka bidragsgivare. I lokalen intill finns nu BSRF-arkivet tillsammans med en del annat utländskt material.

Nästa besök blev i den lokal vi numer tagit över helt från Frisksportarna. Där står just nu William Corliss-arkivet och Nils-Olof Jacobsons och Rolf Ejvegårds arkiv. På filmen ovan kan ni se Corlissmaterialet.

Nils-Olofs material är färdigt medan Rolfs ännu bara är i början av sin sortering. Bland annat har jag två flyttkartonger med material kvar hemma hos mig och dessutom åker jag och Carl-Anton till Skåne nästa vecka för att hämta ytterligare en del.

Ur Flying Saucer Reviews arkiv.

Vi tittade också in i lokalen intill där Flying Saucer Reviews arkiv finns, även det fantastiskt fint ordnat av Anders Liljegren som gör en heroisk insats när det gäller just sådana saker.

Framåt 16.30 var vi klara med det vi hade tänkt oss och övergick till lite diskussion om kommande poddar för UFO-Sveriges Radio där Tobias och Thomas kläckte idéer och jag fyllde på. På vägen hem körde jag till slut nästan på ångorna då bensinmätaren varnat för att det var dags att tanka i sex mil. Stannade på OKQ8 vid Brommaplan och fyllde på. Det visade sig att tanken rymde 38 liter som ska räcka 880 kilometer. Helt okej bränsleförbrukning.

När jag kom till Brommaplan var jag tvungen att tanka.

Hemma igen hade klockan närmat sig 19 efter långa köer på vägen ut mot Järfälla. Anneli hade fixat middag och det var skönt att sitta ned en stund med henne.

Anneli hade jobbat på ordentligt och rensat nästan all svamp som hon plockade i Sala i helgen och det lilla som var kvar rensade jag innan vi bar ned det till till frysen.

Svampen.

Och eftersom Anneli kände sig lite krasslig satte vi oss i soffan en stund och tittade på ”Saknad, inte glömd”. Två avsnitt blev det.

På kvällen fick jag hjälpa en av deltagarna på fältundersökarkursen att identifiera ett föremål han hade sett. Ett vanligt flygplan visade det sig.

Sist i dag hjälpte jag en person som ville köpa lösnummer av UFO-Aktuellt och packade dem i två kuvert och så diskuterade jag covid-19 och ”mind control” med en vän som tyvärr verkar ha sjunkit djupt ned i kaninhålet när det gäller både sjukdomen och vaccinet.

I säng en bra stund efter midnatt. I morgon håller jag föredrag.

Styrelsen plus Tobias och Thomas.

Loading