Dagsarkiv: 19 oktober 2021

Föredrag på Liljeholmen och poddinspelning

Föredrag inför tjugotalet anställda.

I kväll tog jag bilen till Liljeholmen för att hålla föredrag för ett företag som heter Sigma och som hade en trevlig kväll för sina anställda med pizza och föredrag. Jag blev mött av mannen som hade bokat mig och som kände till mig genom Round Table, en grupp jag ofta håller föredrag för.

Tekniken funkade perfekt och lokalen var bra så när alla slagit sig ned med sina pizzabitar och dryck drog jag igång ett 45 minuter långt föredrag om AFU, UFO-Sverige och ett antal intressanta ufofall. Berättade lite om spökraketerna men också om det som hänt i USA de senaste åren och så fick gruppen några fall att fundera över.

Det blev en lyckad kväll där både jag och publiken hade trevligt. Tyvärr kunde jag inte stanna kvar och äta pizza med det frågvisa gänget eftersom Markus skulle komma på besök och låna bilen för att köra till Gävle tidigt i morgon bitti och vi hade planerat för tacos tillsammans. Och så blev det!

Min publik.

Härligt att träffa grabben en stund, det är inte så ofta vi ses sedan han flyttade hemifrån. Nu fick vi chansen att prata i kapp oss lite.

Vid 21-tiden ringde Tobias för att göra podd. Han, Thomas och jag hade diskuterat den när vi sågs på AFU i går. Temat skulle vara UFO-Sveriges fältundersökarkurs och jag hade förberett mig genom att byta några ord med Ingvar Damm som var med tidigt när det gällde kurserna som fram till och med 1995 hette fältforskarkurser men som jag bytte namn på till fältundersökarkurser från och med 1996. Orsaken var att jag tyckte att ordet forskare var lite för pretentiöst. Några vetenskapsmän är vi ju inte även om vi alltid försöker använda oss av vetenskapens metoder.

När jag gick igenom lite papper från de kurser jag gått genom åren (och hållit i sedan 1991) så kunde jag pussla ihop följande kursgårdar:

Lersäter 1977–1995
Marieborg 1996–1997
Björsjö 1998 tom 2003
Barken 2004–2008
Hållsta 2009–2012
Föllingen 2013–2018
Gryts varv 2019
2021 Yxnerum

Nu hoppas vi kunna stanna på Yxnerum några år framöver.

Innan dagen blev eftermiddag och kväll satt jag hemma och jobbade med föredraget men tog mig också en stund med frimärkena jag fick av Gunnar plus några som kom på posten i dag och som jag köpt via Tradera.

Men jag fick också telefon från London där en radiopratare ville intervjua mig nu på lördag om ett ufofall i Finland. När jag googlade på fallet, som jag först inte hade en susning om, så var det bara att konstatera att det var mycket lätt att identifiera. Ska bli intressant att höra vad radioprataren tycker om den förklaringen.

Kom också överens med två personer som planerar ett projekt att träffas nästa vecka. Vi får se hur den saken avlöper men det ska bli intressant att byta några ord om detta. Just nu kan jag inte skriva så mycket mer än så men tids nog så får ni veta mer.

Under dagen skänkte ännu en av kursdeltagarna pengar till AFU:s inköp av rullhyllor vilket vi tackar så mycket för! Varje bidrag är viktigt och kommer att gå direkt till hyllinköpen.

Sist på dagen, efter tacossittningen, tittade jag och Anneli färdigt på ”Sakna, aldrig glömd” som slutade dystert. När övriga gått och lagt sig blev jag kvar vid datorn diskuterande en observation med en vän och så var det som vanligt ganska många som hörde av sig via sms och andra vägar eftersom många vet att jag är lätt att få tag på mellan 23 och 01.

Men sedan blev det sängen.

Loading