Dagsarkiv: 23 oktober 2021

Intervjuad i brittisk podd och möte med Inga-Lill

Anneli och jag träffade Inga-Lill.

Klockan 11 intervjuades jag av Howard Hughes för hans brittiska podd ”The unexplained with Howard Hughes” om ett himlafenomen filmat från St Petersburg över Finska viken den 14 oktober. Inte mycket till fenomen eftersom det var lätt att se att det var kondensstrimmor från några flygplan men vi fick möjlighet att prata om lite annat också.

Podden sänds i morgon någon gång på förmiddagen men finns också att lyssna på efteråt. Det var andra gången jag var med i Howards podd och det blir säkert fler tillfällen i framtiden.

Efteråt stack jag och Anneli till Coop i Barkarby för att handla och där träffade vi Inga-Lill Wallin. Inga-Lill var länge ordförande i Stockholms UFO-förening och är författare till boken ”Marteboljuset” som är den definitiva verket om detta gotländska fenomen.

Förutom att vi var ute för att handla så postade jag också en bok som jag sålde på Bokbörsen i dag. Trodde faktiskt aldrig att jag skulle sälja något där efter att ha haft fyra böcker liggande i några månader. Men nu så! Så det blev en femtiolapp raka vägen till min pågående insamling för AFU.

Ur albumet.

Hämtade också ut ett paket med ett album med svenska frimärken som jag vunnit på Tradera. Och jag kan inte undanhålla er bilden ovan där ett av Sveriges (i mina ögon)n vackraste frimärken kallas för ”svanor” i den förtryckta texten. Lite, lite märkligt kan jag tycka. Men, ordet finns i en dikt i alla fall (som ni kan läsa här) och är en gammal pluralform som inte används längre (det kan ni läsa om i Svenska akademiens ordbok).

Där fick jag lite ny kunskap.

Någon timma innan jag tog bussen till jobbet tog Anneli bilen in till stan för att träffa Ylva och gå på Operan för att se Candide och stanna över natt. Jag åt färdigt min lunch och tittade på ett avsnitt ”Seinfeld”.

Stenungsundsbilden.

Under dagen fick jag ett mejl från en man i Stenungsund som tagit en bild som han inte förstod vad den föreställde. Han tyckte helt enkelt att det han plåtat såg konstigt ut och frågade mig om jag sett något liknande.

Och det hade jag.

Efter några mejlväxlingar stod det klart att mannen inte hade koll på de olika väderstrecken där han bodde och svarade ”mot norr” när jag frågade åt vilket håll han tagit den. Men sedan han mejlat en karta och pekat ut en riktning stod det klart att det var åt öster, på ett ungefär.

Och vad befann sig i öster när bilden togs? Jo, månen. Vilket också var vad jag misstänkte från början.

Nu är det inte alls ovanligt att personer som hör av sig inte har koll på vilket håll norr (eller något annat väderstreck heller för den delen) ligger i förhållande till sin egen bostad, så där är mannen långt ifrån ensam. Här gäller det för våra fältundersökare att alltid kolla upp vad en observatör anger. Det är inte alltid att det stämmer, något som vi tydliggör i våra rollspel på kurserna.

Jobbdagen blev lugn men som vanligt blev det ändå en hel del skrivet. Middagsrasten tog jag och Björn på Ibolina och vi kunde konstatera att det var nära nollan när vi gick över bron.

Under kvällen blev jag kontaktad på Linkedin av en amerikansk poddare som ville intervjua mig i december så nu har vi spikat ett datum där och det verkar bli en trevlig podd. Mannen beskriver den som ett lite lättsammare fikasnack.

Har också jobbat en del med ommöbleringen även i dag. Och den frågan kommer att uppta en hel del av min tid även framöver.

Åkte hem efter 01.

Loading