Dagsarkiv: 26 oktober 2021

Till Borrby med Carl-Anton

På plats hos Lu.

Upp i ottan efter en lång och tråkig signal på telefonen, jag hade gärna sovit någon timma till. Men sedan blev det frukost med Anneli och så, strax efter 08, iväg till Nyköping för att plocka upp Carl-Anton som var snäll och ställde upp som ressällskap så att jag slapp köra 65 mil till Borrby själv.

För det var dags för den tredje resan till Lu Ejvegård eftersom hon hittat några lådor till i garaget plus några böcker efter sin man Rolf. Det var bara att ta bilen ned Skåne med ett stopp utanför Värnamo för att tanka bilen och få oss en bit mat på Burger King. Helt enligt det vanliga protokollet för resor till Sydsverige.

Vackert på vägen mot Lu.

Det blev en lugn och fin resa med ömsom regn och ömsom sol och på slutet en höstsprakande bokskog. Utanför Värnamo såg vi de kraftiga bromsspåren efter Lars Vilks livvaktsbil och hur de ledde rakt över mot den motsatta vägbanan. Mittvajern var lagad men det var lätt att tänka sig in i den fasa som alla i bilen måste ha känt i det ögonblicket.

Jobb i garaget.

Vi kom i alla fall fram 16.15 och möttes av en lika glad och alert Lu som
sist. Det är inte utan att jag har sett fram emot att träffa den gamla pigga
damen igen.

Vi började jobba nästan på en gång, och garaget blev vårt primära mål. För att få lite ljus i det förråd där banankartongerna med papper och pärmar stod bytte vi en glödlampa åt Lu men sedan bar vi ut allt i själva garaget där vi kunde stå med carporten öppen och få in bra med ljus.

Där slet vi sedan i flera timmar men hittade också en rad guldklimpar. Flera tjocka kuvert med material om Lilly Åkerblom, band med mediet ”Eva”, korrespondens med olika forskare och vanliga intresserade och en hel del annat som klipp och liknande.

Till slut kom Lu ut och berättade att maten var klar och det smakade verkligen gott med fisk och potatis och rosé som hon bjöd på till middagen.

Vi fortsatte sedan att jobba på i biblioteket för ytterligare en genomgång. Förutom böcker letade vi ett antal saknade exemplar av tidskriften Värld och vetande som Rolf hade varit redaktör för under ett antal år och en del hål i AFU:s samling kunde vi täppa igen. Andra hittade vi aldrig.

Under dagen publicerade DN.se min artikel om läget i Sverige efter det att restriktionerna släppt där jag bland annat hade intervjuat Anders Tegnell. Den kommer i pappersupplagan i morgon. 

Jobb i biblioteket.

Eftersom Carl-Anton hade koll så tittade vi på SVT som visade en riktigt bra dokumentär om Egyptens första pyramid mellan 20 och 21 men sedan intog vi biblioteket för att fortsätta gå igenom det i några timmar.

Vi fyllde åtta kassar förutom de fem vi redan fyllt i garaget och det känns som att vi har gått igenom allt nu.

Vid 23-tiden blev det fest! Carl-Anton hade med sig en liten flaska julmust som han bjöd på så nu har julkänslan börjat infinna sig så smått. I morgon blir det Ales stenar i Kåseberga som Carl-Anton aldrig haft möjlighet att besöka tidigare. Sedan kör vi hem.

Loading