Dagsarkiv: 30 oktober 2021

Artikeljobb och klar med grovsorteringen

Dagens middag.

Höll på en stund med min artikel till nästa års Julstämning som jag nu är nästan klar med. Om allt går som det ska så avslutar jag den i morgon och mejlar iväg den till förlaget. Känns lite märkligt att ligga så långt före men så kan det bli.

Sedan satte jag mig i vardagsrummet och fortsatte med grovsorteringen av Rolf Ejvegårds papper och efter ett par timmar hade jag skilt alla pärmar från sitt innehåll. Så nu ligger allt i källaren i buntar med omslag som berättar vad de innehåller. Nästa steg blir att ordna dem mera noggrant, kasta kopior och sortera dem finare.

Under dagen betade jag av en del mejl men lördagar brukar vara ganska lugna ur mejlsynpunkt. Har en pågående kontakt med en person som säger att han i sin tur har kontakt med den som har tagit hand om Gösta Carlssons stav och ring. Jag är alltid lite lätt skeptisk till sådana uppgifter men fortsätter att hålla kontakten och får hoppas på det bästa.

Eftersom Anneli var iväg till Liljevalchs tillsammans med en väninna var jag ensam hemma så det fick bli spaghetti med lite extra stöd i form av en macka.

På vägen till jobbet blev jag kontaktad av en pressansvarig på en myndighet där jag sökt en annan person för en kommentar till Coronakommissionens rapport. Nu erbjöd han mig istället att få prata med generaldirektören där och senare på kvällen blev jag uppringd och kunde göra en intervju.

Den intervjun kommer vi inte att publicera förrän i morgon.

Det blev lite bråttom med det mesta under några timmar i början av arbetskvällen då Lisa på världenredaktionen ville ha 3.000 tecken om det pågående G20-mötet och lite inför det kommande klimatmötet i Glasgow till papperstidningen. En artikel som jag var tvungen att hinna klart innan det var dags att prata med generaldirektören.

Allt gick bra och jag lämnade de 3.000 tecknen på slaget 17 och tog sedan emot samtalet strax därpå.

Dagens kvällsmat får pryda dagens blogg i brist på annat. En 17-bitars sushi från Wang på andra sidan bron. Alltid lika välgjord och god.

Annars satt vi och väntade på att det skulle komma in rapporter om norrsken. Alla tecken tyder på att det utkast av partiklar från solen som har registrerats kommer att träffa jorden och även skapa norrsken här i Sverige. Till och med långt söderut.

Under kvällen intervjuade jag Calle Bergstrand som driver ”Norrsken Sverige” på Facebook men strax efter midnatt hade han inte sett något anmärkningsvärt från sin plats på Gotland.

Hem vid 01 i vanlig ordning, fixade med tvätt och frimärken och så i säng 02.30.

Loading