Dagsarkiv: 02 maj 2022

Rix FM, korrklart och hyllhämtning

Martina Thun och jag.

Satte mig och jobbade på med att fixa med Mats bok med fokus på omslaget under förmiddagen. Till slut fick jag ihop något som jag kände mig ganska nöjd med så jag mejlade det till Håkan E och Mats själv (som satt på Mats balkong och åt wienerbröd). Och där fick jag tummen upp. Så när jag kom tillbaka från badmintonen, och efter att ha ätit lunch, skickade jag iväg hela underlaget till Håkan som nu får göra klart omslaget.

För badminton blev det och i dag kom jag faktiskt efter Stefan till hallen, det händer inte varje halvår. Men jag blev sittande i bilen för att svara en kille som messat mig med en del frågor som jag kände var viktiga att svara. Killen skrev att han brukar läsa min blogg, och det är jag glad över, och att den ibland kan fungera som tröst för honom.

Sådana mess gör mig varm om hjärtat och visar att det är viktigt det vi skriver. Och det skrivs ju väldigt mycket i sociala medier varje dag, en hel del av det inte alltid så snällt eller så välövertänkt. Bra om vi alla tänker på att det finns folk som läser det och som tar våra ord på allvar.

Badmintonen gick bra i dag trots att jag var trött redan från första bollen. Så kändes det. Sitter mycket framför datorn just nu vilket förklarar saken men som också gör våra matcher så viktiga.

Och i dag var vi överens om att de tre seten var rätt bra, med våra mått mätt, och att vi hade många kul bollar. Jag lyckades vinna med 16–14, 10–15, 15–10 vilket gör att jag leder med 8–7 i matcher. Jämnt så det förslår.

Efter matchen hade jag med hela korrekturet till min bok som Stefan förtjänstfullt tragglat sig igenom och jag hann göra klart lite drygt hälften innan jag var tvungen att ta mig in till Ringvägen och Riks FM för att vara med i direktsändning 16.10 till 16.30.

När min taxi kom så hann jag bara se den susa förbi en minut före utsatt tid och sedan var den borta. Så jag ställde mig ute på uppfarten och väntade medan jag ringde Taxi Stockholm (inte Kurir den här gången) där jag fick veta att min taxi var på väg.

Jag upplyste då växeln om at det var kanske men att den också hade åkt och sedan inte synts till. Då försökte växeln nå min chaufför och medan jag väntade så ringde telefonen och jag kopplade bort taxi i tron att det var chauffören.

Så var det inte. Istället var det ufoobservatören på Onsalahalvön som ringde upp mig (jag hade sökt honom tidigare) och jag bad att få ringa tillbaka så snart jag hittat min taxi, vilket gick bra.

Då jag vandrade iväg längs gatan gled en taxibil så sakteliga och nästan försynt runt hörnet och så möttes vi till slut.

Det visade sig att killen bakom ratten inte hade fattat att gatan svänger utan trott.. ja, gud vet vad. Detta har ju hänt förut och jag väntar fortfarande på en vettig förklaring från en chaufför om varför de inte tror att en gata kan svänga och hur det tänker när det sista numret före kröken är 20 och de ska till 21. Kanske läge att fortsätta?

Dessutom visar deras navigatorer faktiskt vägen fram till vårt hus men det bryr de sig inte heller om. Nå, nu blev det lite brådis efter vi hade slarvat bort en kvart och det är väldigt mycket trafik vid 15-tiden på eftermiddagen. Men vi hann och under tiden pratade jag med observatören på Västkusten som berättade om hur han först ensam och sedan med sin fru sett ett föremål som liknade en bakvänd bumerang med lampor baktill komma flygande med den mörka öppningen framåt över deras hus.

Mannen hade alltså sett detta själv från början men ropade på sin fru och när hon kom ut kom ytterligare ett exakt likadant föremål flygande i nästan exakt samma bana. UFO-Sveriges rapportcentral har pratat med mannen och en av våra fältundersökare har träffat både honom och frun på plats.

Vittnesskiss.

En mycket intressant observation som ni kan se en vittnesskiss från här ovan.

Det var långt ifrån första gången jag var med i Riks FM och långt ifrån första gången som det var Martina Thun som intervjuade mig. Så det blev bra! Jag berättade om 50-årsjubileet och om hur UFO-Sveriges bildades och så givetvis om Onsalaobservationen plus en hel del annat.

Tjugo minuter efter starten satt jag i en ny taxi hem och där väntade Anneli. Vi packade ihop en del flyttlådor och annat och körde in till Ylva som är i flyttagen. Där rådde ett mindre kaos med lådor och saker lite här och var men nu befriade vi henne från två bokhyllor (ett stort tack!) som vi monterade isär och bar ut till hissen och packade in i bilen.

Ylva skänkte också fyra kassar böcker som ska säljas till förmån för AFU. Det tackar vi också för!

Efter att ha burit in de nedmonterade hyllorna i garaget och sorterat böckerna satte jag mig vid datorn och jobbade vidare med korret som tog några timmar att fixa. Stefan har som vanligt gjort ett grundligt jobb och hittat saknade bokstäver både här och där.

Efter att ha tagit ett par hårda mackor var jag helt klar 22.30. Skönt! Innan kvällen blev natt satte jag mig och räknade igenom hur många böcker och skrifter som finns med i min bibliografi och det hela slutade på 719.

I säng 00.30 efter att ha startat en tvättmaskin, hjälpt vännen Håkan B med några filer, fixat en bild till omslaget till min bok och betalat en räkning.

 121 total views