Dagsarkiv: 10 maj 2022

Grattis, Markus och Raili!

Markus i något yngre dagar.

I dag är det så vist anordnat att både Markus och Raili fyller år. Med några års mellanrum visserligen. Markus blir 28 och Raili 87. Så det är bara att gratulera båda på högtidsdagen. Vilket vi också gjorde på telefon och i Markus fall även på Facebook och i Messenger eftersom han jobbade i början av dagen.

Jag själv har jobbat på med att förbereda finalen i Eurovision med att lyssna på låtar och skriva omdömen men eftersom det blev semifinal under kvällen så valde jag bort de låtar som fått sämst odds att gå vidare.

Ett annat fokus har varit att jobba på med korrekturet till de rollupper som vi ska ta fram till UFO-Sveriges expo den 28 till 29 maj. Där har Tobias skickat. mig ett gäng klara sådana som jag sedan har skickat tillbaka synpunkter på. Och så håller vi på tills vi är nöjda.

Pratade en stund med Ante Jonssons släkting som lovade att skicka mig några av de stenar som Ante sa sig ha fått med från ”planeten Prio” under sina resor genom kosmos. Dessa kommer vi att ställa ut under de två dagarna tillsammans med en del annat sol andra personer har hittat i samband med ufoobservationer.

Anneli sätter sin första potatis.

Mitt i allt jobb vid datorn tog jag en potatispaus när Anneli kom hem och på bilden ovan kan ni se när hon sätter sin första potatis – för den här säsongen. Min insats var att gräva små gropar så att Anneli kunde stoppa ned de som groddarna. Vi hann också med lite annat smått i trädgården innan vi gick in, Anneli för att fixa fiskmiddagen och jag för att prata med Håkan och gå igenom det näst sista korret på Mats bok.

Min bok har redan gått iväg till tryckeriet och nu ska också Mats bok snart ta samma väg. Planen är att kunna sälja dem båda på expot i Norrköping.

Under dagen har jag också skrivit en ny artikel till Historiska brott & mysterier och mejlat iväg den, så nu ligger jag i fas där igen. Känns bra.

På tisdag i nästa vecka håller den amerikanska kongressen de första öppna utfrågningarna om ufo på mer än 50 år. Utfrågningen hålls av House Intelligence Committee’s subcommittee on counterterrorism, counterintelligence, and counterproliferation och ska syfta till att bryta tystnaden och det överdrivna hemlighetsmakeriet kring ufomysteriet och istället erbjuda insyn och sanning, säger Adam Schiff (D) till New York Times. Ska bli intressant att följa. Ni kan läsa New York Times artikel om detta här.

Eftermiddagen och kvällen bjöd på ytterligare några korrekturrundor med Mats bok och en sändning med rollupper från Tobias skickade.

Och så tittade vi på Eurovisions första semifinal givetvis. Ukraina gick givetvis vidare, vem skulle rösta bort dem i det läge som råder just nu? Men också Schweiz som var en riktig soplåt tog sig till final på bekostnad av bland andra Österrike som var betydligt bättre.

Men så är det med Eurovision. Man vet aldrig hur folk som röstar tänker.

Innan det blev sängen pratade jag med Tobias om att kika på rollupperna en sväng till i morgon.

Loading