Dagsarkiv: 22 maj 2022

Lunch med Raili och kusinerna

Undertecknad med Anneli, Rasmus, Lena och Emil och så Raili längst fram

God hotellfrukost på Hotell Wictoria i Mariestad där jag passade på att äta pannkakor, bacon, äggröra, ägg, macka och en massa smått och gott som Skagenröra och minlaxbitar. Inte dumt.

Efter att ha checkat ut vandrade vi över Drottninggatan till Birgit Backman som bodde granne med Raili tidigare och det var trevligt att sitta ned och prata en stund. Birgit blev väldigt glad eftersom pandemin hade gjort att hon inte kunnat träffa så många på ett par år.

Anneli och Birgit.

Birgit är konstnär, och en duktig sådan, men också väldigt skärpt när det gäller samhällsfrågor och vet mycket om det som händer i Mariestad så vi hade mycket att diskutera.

Men vid 12 var vi tvungna att åka till Lundstedts och plocka upp en tårta som Raili ska bjuda sina kamrater på Ullerås på och sedan plockade vi upp henne och styrde till Rattugglan för att träffa Lena och pojkarnas kusiner Emil och Rasmus för lunch tillsammans alla sex.

Innan vi åkte hem igen åt vi tårta med Raili och hennes kamrater på Ullerås. Och det var flera som tyckte det var kul att prata med oss. En av de boende visade sig ha jobbat som korrekturläsare på Mariestads-Tidningen samtidigt som jag var där!

Resan hem gick bra men vi såg en svår trafikolycka vid avfarten mot Sjötorp strax utanför Hasslerör där en bil som kört ut från den mindre vägen krockat med en på Europavägen. En person satt kvar i en av bilarna och räddningspersonalen arbetade med att klippa loss denne. Tre skadades skrev Mariestads-Tidningen sedan men uppenbarligen ingen allvarligt.

När vi väl var hemma i Järfälla lagade Anneli kvällsmat medan jag jobbade en stund och sedan ringde Thomas och Tobias som var på AFU och jobbade med att fixa saker inför stämman. En hel del som vi måste få ordning på innan det är dags till helgen.

Under kvällen fortsatte jag att skriva på mina föredrag till utställningen och att göra fler skyltar som ska finnas vid modeller och tevemonitorer som visar olika filmer.

Vi hann i alla fall se del fem av ”Jorden runt på 80 dagar” som var riktigt spännande. Och så åt vi jordgubbar till det.

Sist på kvällen fick jag in en uforapport men den får jag återkomma till.

I säng efter 23.

 94 total views,  1 views today