Dagsarkiv: 27 maj 2022

Vi bygger utställningen i Norrköping

På plats på Matteusgården.

I dag är jag och många ur UFO-Sveriges styrelse på plats i Norrköping för att bygga utställningen som vi öppnar i morgon. Platsen är Matteusgården på Norra Promenaden 108 och det är dit allt ska transporteras från AFU under eftermiddagen.

Förmiddagen har gått åt till att fixa med en del digitala förberedelser, packa och att prata med Tobias, Thomas och Albin på Crazy Pictures om logistik och tider. Har också fått ett samtal från Radio Skaraborg som vill intervjua mig vid 16-tiden i dag. Och så blev det, mitt under packningen så var jag med i en fyra minuter lång intervju.

Roligt också att Norrköpings Tidningar och Folkbladet har ett uppslag om vår utställning i tidningen i dag. Och hela programmet hittar ni på ufo.se.

Norrköpings Tidningar i dag.
Ronny och Tobias jobbar på medan Thomas kopierar i bakgrunden.

När jag kom fram till Norrköping körde jag raka vägen till Hotell Nordic och checkade in och sedan vidare till AFU där Tobias Lindgren, Ronny Thörnvall och Thomas Michanek snart var samlade. Tillsammans jobbade vi med att plocka ihop det som skulle transporteras till utställningslokalen men också med att sortera alla fina biljetter som Tobias designat och packa ned den fina broschyr om UFO-Sverige som Tobias gjort med viss assistans av mig.

Biljetterna och den nya fina broschyren.

Thomas jobbade in i det sista med att fixa en orienteringskarta över de två utställningsvåningarna där allt vi skulle visa fanns markerat för att göra uppställningsjobbet enklare.

Anneli och Mikael Karlsson i en bara påbörjad utställningshall.

Sedan kom Crazy Pictures och vi stuvade in de tunga montrarna i deras skåpbil plus en del annat skrymmande. Därefter lastade vi i personbilarna.

Det blev en mycket intensiv dag där vi byggde utställning mellan 17 och 21. Och vi har fler saker att visa än någon gång tidigare vilket gjorde jobbet med att få till allt betydligt mer komplicerat än det brukar.

Den tidigare UFO-Sverigeordföranden Christer Nordin kikar på ett av föremålen.

Som tur var kunde Crazy Pictures ställa upp med en skåpbil och köra alla glasmontrarna vilket hade blivit ett problem för oss annars. Crazy har ju fått en stor egen lokal som de ställde upp föremål som funnits med i inspelningen av ”UFO Sweden” och den visade sig vara så stor att de körde tillbaka till studion för att hämta mer.

Albin Pettersson och två andra från Crazy Pictures bygger sin del av utställningen.

Jag och Thomas höll i organiseringen av hur allt skulle vara i vår del av utställningen som sträcker över flera rum och i två våningar med Tobias såg till att allt kom iväg från AFU där vi har utställningen nedpackad.

Anders Persson och Kenth Cederborg bär rolluppen ”Mötet i gläntan” till sin plats.

När vi hade testat allt och var nöjda med montrar, teveapparater, butiken och utställningsföremålens placering gick 14 av oss till restaurang Athena på Kungsgatan 18 (Thomas kom lite senare) för att äta, något vi verkligen var värda. Jag tog en Pasta Me Garides med en flaska Mythos och Anneli en Bifteki med en Eriksberg. Gott!

Äntligen mat.

Och jag måste säga att vi var grymt imponerade av denna grekiska restaurangs service. Här kommer 14 pers inramlande strax före stängning och de lyckas inte bara fixa vår mat snabbt utan dessutom se till att vi får den samtidigt allihop. De var värda varje krona i dricks de kunde få.

Erik Lindqvist, som jag är Facebookvän med, anslöt från Halland redan tidigare under kvällen och när vi sedan satte oss till bords var det intressant att lyssna på hans olika upplevelser, inte minst de med slagruta. Jag satt med Anneli, som gjorde ett superjobb med att bygga rollupper, och Anders Persson, som alltid gör ett bra jobb, vid ett bord för fyra och det blev många intressanta samtal under middagen.

När vi mätta och nöjda kom tillbaka till Hotell Nordic vid 23.15-tiden satt Acke Svensson med sambo och pratade med Christer Nordin (som dykt upp redan på Matteusgården) så vi stannade till dör en stund. Men sedan var det läge att gå upp på rummet för att få lite välbehövlig sömn.

Lång dag väntar i morgon.

 324 total views,  2 views today