Dagsarkiv: 28 maj 2022

Succé för ufoexpot i Norrköping

Fullt i publiken till första föredraget.

Det blev en hejdundrande succé för UFO-Sveriges ufoexpo i Norrköping i dag. De 300 biljetter vi tryckt upp tog slut och sedan tog vi in närmare 100 personer till. Föredragen var välfyllda och mest folk kom på det första, där jag pratade om det amerikanska försvarets senaste ufonyheter samt en del svenska fall och Anders Berglund sa några väl valda ord så att export kunde invigas, och det som Crazy Pictures höll för att prata om filmen ”UFO Sweden”.

Mitt föredrag fotograferat av Anders Persson.

Det var lätt att se folks intresse för den här filmen som kommer att ge UFO-Sverige massor av reklam och goodwill längre fram i höst.

Albin Petterson, Håkan Ehn, Inez Dahl Torhaug, Jesper Barkselius och Victor Danell.

Folk köade utanför innan vi hade öppnat och sedan var det kö ut på gatan under säkert en timme då tillströmningen var som störst. Bokförsäljningen gick riktigt bra, korv och fika sålde massor och butiken slog alla rekord.

Kö för att komma in.

Det var följaktligen en riktigt bra dag som hade börjat med frukost på hotellet och en låst dörr till Matteusgården som gjorde oss lätt oroliga innan jag ringde och fick hjälp – de som hyrde ut lokalen hade glömt at ge oss koden som var den som låste upp dörren.

Väl på plats fixade jag och Thomas det sista för utställningen, ställde in de teveapparater som skulle visa filmer eller bildspel och ställde ut hajfenor och trottarpratare som såg till at vi syntes bra. Jag lyckades tappa en tung metallfot från ena hajfenan så att. min lilltå blev alldeles blå, mindre kul. Och så kom Victoria och Rickard med hela butiken som plockades upp.

Sedan blev det riksstämma och en styrelse för UFO-Sverige valdes där jag fick fortsatt förtroende som vice ordförande i två år. Anders Berglund behövde inte väljas om som ordförande eftersom han är vald på ett år till. Victoria fortsätter som sekreterare och Tony som kassör.

Anders Berglund väntar på att starta stämman.
Revisorn Göran Norlén konstaterade att ekonmin var klanderfri.

När vi kom ut från stämman (där 31 personer deltog) och det konstituerande mötet efteråt hade folk redan börjat köa utanför insläppet så vi slog upp dörrarna lite tidigare än beräknat. SVT kom med en reporter som intervjuade mig och några timmar senare lades klippet ut på SVT:s sajt.

Och sedan strömmade det till folk under den första timmen så att det var fullsatt i salongen när Anders Berglund öppnade expot och jag följde efter med ett 45 minuter långt föredrag om svenska ufofall och USA:s nyvaknade intresse för ufo.

Under tiden hade det strömmat till ännu flera besökare och snart var utställningen fylld av människor liksom fiket där Rickard Och Victoria såg till att korvar såldes liksom t-tröjor och muggar – och mycket annat.

Då Crazy Pictures Victor Danell och Albin Pettersson dök upp för att hålla sin en timme långs presentation av filmen ”UFO Sweden” fanns det inte en enda plats kvar. Ochdagens publik fick extra bonus då tre av skådespelarna också ställde upp: Håkan Ehn, Inez Dahl Torhaug, Jesper Barkselius.

Victor och Albin visar bilder från riktiga UFO-Sverige.

Och presentationen var så himla snygg med klipp ur filmen och bakom kulisserna-filmer. Till och med för mig som sett en del tidigare var det en häftig upplevelse att få se allt detta.

För UFO-Sverige var det också en magisk timme då vi fick väldigt mycket kredd av teamet och flera berättade hur de upptäckt UFO-Sverige och AFU genom dokumentären ”Ghost Rockets”, blivit nyfikna och överraskade och tagit en första kontakt.

Efter det första mötet med oss fick de sin bild av ufointresserade helt förändrad, berättade Victor Danell och de andra höll med. Här hittade de inte några ET-troende foliehattar utan kritiskt granskande, ödmjuka vanliga människor som sökte svaren på de stora gåtorna.

Och det var den spännvidden, de vanliga människor som söker svaren på de största gåtorna, som gjorde att de redan samma dag bestämde sig för att göra en film med det som tema.

Anders Berglund.

Klockan 15.30 följde Anders Berglund upp detta med sitt föredrag ”På jakt efter spökflygarna” som gav publiken en inblick i ett för många okänt svenskt ufofenomen från 1930-talet. Också det mycket uppskattat och där Anders, som studerat spökflygarvågen noggrant, kunde berätta saker som ingen tidigare hört.

16.45 var det Johan Gustavssons tur och nu var temat ”De senaste årens oförklarade rapporter” där Johan bjöd på de ufofall som kittlar fantasin då de ännu inte kunnat förklaras.

Johan berättar om spännande fall.

Johan har blivit en skicklig föredragshållare och det är ett sant nöje att lyssna på honom.

Klockan 18 stängde vi för i dag och gick tillbaka till hotellet för att byta om, ta en taxi till festen på Louise De Geer där kvällens toastmaster Thomas Michanek tog emot.

Det lustiga ljuset i festlokalen förvandlade oss till skära versioner av oss själva.

Det blev till slut 68 personer, god mat, trevliga tal, en bubblig välkomstdrink och en fantastisk underhållning av mentalisten Per Johan Råsmark.

Maten var en trerätters middag där vi började med ett välkomstbubbel med mingel i baren innan alla var samlade och vi satte oss till bords för att äta kryddbakad Fröyalax med gurkyoghurt till förrätt, en underbart god vitlöksstekt fläskfilé med vårlökssky och Västerbottensostpotatis till huvudrätt och som dessert rabarbersmulpaj med kardemumma och vaniljglass. Till detta drack vi ett gott rödvin.

Jag, Ylva och Anneli satt vid bordet närmaste scenen tillsammans med Roger Ersson och Carl-Anton. Och den som blev engagerad och upplockad på scenen av Per Johan var Ylva som fick se sig ”tankeläst” där Per Johan inte bara avslöjade två mansnamn utan också rätt födelseår på Ylva själv.

Per Johan fortsatte sedan att läsa oss som en öppen bok och det var riktigt kul och imponerande.

Lite tal blev det också. Anders Berglund fick börja med sitt och sedan utbringa en skål varefter Peo Wärring och Anneli Sarre fyllde med en udda och överraskande gåva i form av en fönsterlucka från det ödehus där ungdomarna i Åbyfallet sett mystiska ljus innan de mötte en varelse.

Sedan var det min tur och jag gav en liten tillbakablick över hur det gått till när jag blev ufointresserad och hamnade i UFO-Sverige.

När vi kom tillbaka till hotellet var klockan midnatt och vi var ett gäng som satte oss i lobbyn och pratade någon timma till. Först 01.30 släckte jag lampan och då hade Anneli hunnit sova en bra stund.

Håkan Ekstrand säljer fika.
Mats Sandström funderar på att köpa några böcker av Anders Liljegren.
Stort intresse för Parthenons utbud också.
Carl-Anton Mattsson i boksäljartagen.
Tobias Lindgren visar en besökare var det finns fler UFO-Aktuellt.
Utställningens centrala delar.
Några besökare tittar på vårt bildspel.
Victor Danell från Crazy Pictures visar bilder det riktiga UFO-Sverige.
Anders Berglund berättar om spökflygaren.

 243 total views