Dagsarkiv: 29 maj 2022

Fortsatt mycket lyckat

Stort intresse även dag 2.

Dag två av UFO-Sveriges expo I Norrköping började med frukost efter 08 på Hotell Nordic och i natt hade vi sovit bättre eftersom personalen efter mycket tjat hade vridit ned värmen på rummet från kokhett till normalt. Så snart jag ätit klart gick jag över till Matteusgården för att förbereda öppnandet för allmänheten som var satt till 10 och efter en stund dök också Thomas upp.

Vi gick runt och startade bildspel och filmer och såg till att allt var på sin plats och när teknikern dök upp tog han och jag hand om att få igång kanon och dator i föreläsningssalen. Efter hand kom också de andra och snart också de första besökarna som under dagen skulle bli över 100 vilket gjorde att drygt 500 personer besökt expot under två dagar, en mycket bra siffra som dessutom kryddades med att vi slog rekord när det gällde det vi sålde i vår butik.

Men roligast av allt var givetvis alla nöjda besökare som öste lovord över arrangemanget när de gick ut från ett föredrag eller kom fram för att prata med oss i föreningen.

Jag måste säga att jag blev verkligt varm om hjärtat av alla de som tog kontakt med mig för att berätta vad mitt arbete betytt för dem. Det kändes verkligen och visar att det man inte alltid tror ska beröra andra faktiskt gör det.

Här pratar jag om spökraketerna.

På programmet i dag stod mitt eget föredrag om spökraketerna som lockade över 100 åhörare och där jag fick många frågor om detta gåtfulla fenomen efteråt. Men min uppgift har inte enbart varit att hålla föredrag utan också att presentera varje ny föredragshållare, starta deras presentation och se till att den fungerar plus att fixa till på scenen om så skulle behövas.

Håkan Blomqvist berättade om vår historia.

Och det gjorde det när nästa föredragshållare, Håkan Blomqvist tog plats. Eftersom Håkan har lite problem med benen så ordnade vi så att han kunde sitta ned och ställde fram ett bord. Det skulle bli ett riktigt intressant föredrag, även om jag givetvis hade hört allt tidigare. Men Håkan drog UFO-Sveriges historia från start till i dag på ett föredömligt sätt och han vet ju vad han talar om eftersom han varit med redan från start 1970.

Det blev långa och välförtjänta applåder efteråt.

Så här såg den centrala delen av utställningen ut.

Pausarna mellan föredragen ägnade jag åt att gå runt i utställningen och prata med folk. Massor av folk. Flera av dem hade med sig stenar av olika slag som de trodde kunde ha fallit från rymden men jag kunde identifiera dem som icke-meteoriter i samtliga fall.

Under dagen blev jag intervjuad av Länstidningen men fick också höra att SVT lokalt kört ett långt och bra inslag om expot där jag var intervjuad. Vi har verkligen fått stor uppmärksamhet för det vi har gjort den här helgen.

Klockan 14 var det dags en repris av Crazy Pictures presentation från i går även i dag med Albin Pettersson (som fyllde 33 vilket jag uppmärksammade) och Victor Danell men minus skådespelarna från i går som hade annat att göra. Det var i princip fullsatt även i dag, alltså närmare 140 personer.

Anders Berglund har intagit podiet.

Sista föredragshållare för dagen var Anders Berglund som har blivit en riktigt bra föredragshållare och hans ämne var ”Med UFO-Sverige på fältet” om hur vi arbetar med att undersöka ufofall. Mycket givande för publiken som säkert inte visste så mycket om hur det går till att undersöka ett ufofall.

Allra sist bjöd jag, Johan Gustavsson, Håkan Blomqvist, Anders Berglund och Tobias Lindgren på en öppen frågestund där vi satt på scenen och under en timma tog emot publikens frågor. Och det var många sådana!

Vid 17.30-tiden började Rickard och Victoria att stänga kiosken och butiken medan utställningen fortfarande hölls öppen en halvtimma till. Och ungefär samtidigt kom Therese och Tilda från Vadsbo museum och vi kunde börja gå runt så att de fick välja ut vilka olika föremål och rollupper som de ville ta med sig i sin lastbil som stud på gatan utanför.

Det tog sin lilla tid och samtidigt försökte mina kollegor att börja packa undan annat i utställningen, ställa tillbaka möbler och städa. Crazy Pictures kom också tillbaka för att packa ihop sin del av utställningen.

Sedan bar vi och lastade i 90 minuter. Det kräver sin man och kvinna för att hålla ufoexpo! Och stackars Anneli som fått ont i sin skadade fot kämpade på hon också.

När vi var klara körde jag och Tobias bort en billast till AFU medan Therese och Tilda körde mot Mariestad. På AFU träffade vi Anders L som var mycket nöjd med de två visningar av arkivet som han hållit under helgen.

Tillbaka till Matteusgården mötte vi mannen som vi hyrt av och han berättade att det varit ett långt inslag på Östnytt om vår utställning.

Nu plockas allt undan.

Till slut var det bara jag, Anneli, Tobias (som nu packat sin bil full med det som var kvar av utställningen) och Thomas kvar och vi bestämde oss för att äta något och hittade till slut en kolgrill, Sulaymani, på Stockholmsvägen 44 och det var verkligen skönt att sitta ned för en matbit och lite summering av dagarna.

Väl hemma hade klockan dragit sig mot 23 men då hade jag några timmars jobb till framför mig så efter att ha packat upp, skrivit svar på mejl och annat blev det sängen framåt 01. Då hade Anneli somnat med sin onda fot som hon ska gå till vårdcentralen med i morgon. Hon har kämpar bra i helgen.

Och nu åker utställningen till Mariestad! Therese och Tilda framför lasten.

 191 total views