Dagsarkiv: 30 maj 2022

Efterskörd

Det finns säkert några som tror att dagen efter en intensiv helg med föredrag, utställning, middag och en massa planering veckorna innan, då är det vilodag som gäller. Men så är det inte.

Efter varje större evenemang finns det massor av saker att ta hand om så att dessa inte växer en över huvudet senare. I mitt fall har jag ägnat åtskilliga timmar åt att sortera digitala bilder och filmer, skriva klart mina bloggar från helgen, välja ut bilder till dem och se till så att ufo.se får en bra uppdatering. Och sorterat in alla filer med ljud eftersom jag spelade in alla föredragen.

Så nu kan ni hitta en text om expodagarna på sajten plus att bloggarna inte längre är lika tunna och bildlösa.

Under dagen har jag också fortsatt arbetet med nästa utställning, den som Vadsbo museum i Mariestad ska ha och där jag ska hålla ett invigningstal och ett föredrag den 6 juni. De två tjejerna som var och hämtade utställningen i Norrköping i går kom liksom jag och Anneli hem vid 23 och i dag hade de lastat av allt utställningsmaterial.

Jag har också kommit överens med museet om att utställningen ska levereras tillbaka till AFU den 5 september.

Under dagen ringde också en man som ville diskutera min bok om sekter och en sekt som han själv var oroad över. Sådant händer då och då då folk plötsligt har hittat en bok jag skrev för en massa år sedan och hör av sig om den. Jag har också varit i kontakt med min vän Wim Kramer som driver en variant av AFU, men med inriktning på det paranormala, i Nederländerna. Wim skickade mig statistik över ufoobservationer i hans land under de senaste dryga tio åren och jag skickade detta vidare till Johan på vår rapportcentral.

Jag har också mejlat med Dan Holtstam som är expert på meteoriter och geologi om två av de stenar som besökare hade med sig till expot och ville visa för mig. Att ingen av dem var en meteorit kunde jag själv säga men eftersom jag inte är geolog visste jag inte vad för slags mineral de kunde vara. Men det visste Dan.

Den första stenen.

Så här skriver han om stenen ovan: ”Med de tydliga blåsrummen skulle jag säga en bit lava, eller möjligen slagg. Definitivt ej meteorit!”

Inte heller den andra stenen fick någon meteoristatus.

Sten två.

Så här skriver Dan Holtstam om den: ”Troligen en bit järnmalm, inget extraterrestriskt i detta fall heller!”

En del tid har också gått till att sortera in papper från helgen och att mejla folk som hört av sig under expot.

Nu har det inte enbart blivit arbete utan jag har också tvättat två maskiner och hängt dem. Lunch åt jag ensam eftersom Anneli tog bilen till jobbet efter att ha fått sin sargade fot ompysslad på vårdcentralen. Men middagen lagade vi tillsammans och då blev det egenfixade hamburgare.

Sist på kvällen tittade vi på två avsnitt ”Jorden runt på 80 dagar” så nu har vi bara ett kvar men det sparar vi tills i morgon.

I säng 23.30 med en god bok.

 187 total views,  1 views today