Ibland blir man lite ledsen

IvanTroeng2003[CS]800
I dag slog jag en signal till en släkting till Ivan Troëng för att höra vad som har hänt med Ivan. Jag, Anders Persson och Andreas Ohlsson träffade honom i hans hem i Mellbystrand den 16 mars 2003 och det var också då som jag tog bilden ovan.

Jag har talat med andra släktingar under året och då fått veta att Ivan flyttat till ett äldreboende inåt landet men att hans papper och böcker skulle finnas sparade i Mellbystrand. Det lät förhoppningsfullt eftersom Ivan var en av de tidigaste ufologerna i Sverige och drivande bakom Ifologiska sällskapet i Stockholm under många år.

Men så visade det sig inte vara. När Ivan flyttade från huset några år efter det att vi hade träffat honom så tömde släktingen det på allt som fanns och hivade det i en container. Böcker, papper och annat. Allt som finns kvar är möjligen ett fotoalbum som jag har bett att AFU ska få eller få låna. Och en låda med hans egna böcker.

Ivan själv gick bort 100 år gammal den 17 augusti i år fick jag också veta.

Det är så här det är ibland. Vi kommer för sent och värdefullt historiskt material går förlorat för alltid. Borta och omöjligt att återskapa.

Någon lunch blev det aldrig i dag eftersom jag tog med mig Markus och åkte till Motordepån för att betala gårdagens reparation. Den nya lampan (hela insatsen) visade sig lysa ungefär 100 procent bättre än den gamla som har slitits och blivit grumlig genom åren. Så jag bad Guy, som brukar ha hand om vår bil, att beställa ytterligare en också till andra sidan så byter vi den också. Jag tror att det är en bra idé med tanke på att vintermörkret nu sänker sig på allvar.

Sedan for vi och tankade och efter en mellanlandning på Läkarmissionens loppis åkte vi och veckohandlade på Coop Forum. Först därefter hoppade vi in på Majas grill och tog lunchrast. Jag en tunnbrödsrulle och Markus en kebabtallrik.

Hur suttit en stund med mina frimärken i kväll men också med en hög papper som AFU har fått från Ebbe Johansson i Malmö Interplanetariska Sällskap, papper som vi i alla fall har lyckats rädda tack vare att Ebbe var framsynt nog att lämna den till oss i tid.

Middag lagade jag och Anneli gemensamt vilket alltid är trevligt, inte minst en fredag då vi kan ta ett glas vin under tiden som den nyinköpta entrecôten fräste till i pannan och klyftpotatisen fick sin tid i ugnen. Sedan åt hela familjen en riktigt god moddag.

Slog en signal till Mikael vid Kinnekulle och grattade honom få födelsedagen.

Tittade på ”Skavlan” medan jag plockade med Ebbes papper. Vilket gick bra eftersom det i grund och botten är ett radioprogram som klarar sig utan våra blickar. Anneli var trött efter att ha gått upp 06.30 och lade sig tidigt medan jag satt kvar i soffan en stund och tittade på ”Elefantmannen” med Niklas.

Loading