I dag är världen vit igen


I dag var hela världen (i alla fall den i närområdet) vit igen. Enligt SMHI, som jag pratade med i går, så ska det se ut så här några dagar. Frågan är som alltid hur länge. Kommer det att bli en vit jul?

Eftersom det var dag sex av sju i Facebookutmaningen så tog jag en riktigt svartvit bild och lyckades dessutom fånga en lite formation med oidentifierade flygande föremål som for förbi utanför fönstret. Eller kanske inte…

Fixade lite med mitt föredrag, åt lunch framför ”Simpson’s” och vårdade mina stämband (höll käft alltså) innan jag skottade en gång fram till brevlådan och tog mig till bussen.

Startade dagen på jobbet med ett fackligt möte som varade i 45 minuter. Sedan var det bara att börja skriva! Men, ett litet avbrott blev det då TT-korgen hade kommit!

TT-korgen är egentligen flera korgar och faktiskt inte ens korgar utan lådor numera. De innehåller mängder av godis och för mig som bara äter godis en gång om året, vid jul, så är detta en högtidsstund som inte får missas. Det har givetvis hänt att korgarna kommit när jag har varit ledig och då har ”vänliga” kamrater skickat bilder av dem till mig…

Under arbetsdagen kunde jag intervjua Mikael Lind i Domsjö som hade hittat över hundra döda fåglar på en väg utanför Örnsköldsvik. Alltså samma sak som hände i Falköping 2011 och som jag har skrivit om i en av mina böcker. Det troliga är att fåglarna ätit av saltet på vägen och dött eller blivit desorienterade och sedan körts ihjäl av bilar. Ni kan läsa om händelsen här (på SVT som är öppen för alla) eller här (i min artikel på DN.se som är låst).

Och även i dag fick jag sällskap av Pontus till middagen, den här gången bar det till Lilla Asien.

En hel del att skriva om blev det. Dessutom ringde en man och undrade om jag kunde kolla en rapport som han skickade in till försvaret 1982. Så det ska jag göra i morgon.

När jag kom hem hjälpte jag Johan på Rapportcentralen med en sak och så vid 02.30 var dagen slut.

Fick den här bilden från vännen Kalevi Mikkonen i Rovaniemi i dag. Vad den föreställer? Gissa! jag kunde avslöja den på första försöket. Svaret längre ned.

[Svar: En lyftkran i dimma.]

Loading