Macken, badminton och författande


I dag fick jag en sändning med fina gåvor från vännen Marianne i USA. Ett par intressanta klipp ur tidningar, Bea Uusma Schyfferts bok om Michael Collins på engelska, ett Nasa-häfte om rymddräkter och så lite frimärken! Stort tack för det! Ni kan se en bild av det hela här nedan.

Startade dagen vid 08 med frukost och en stund vid datorn för att skriva lite mer i det nästan klara häxkapitlet som jag hittade en del kul detaljer till i en bok från 1838 som jag läste i går kväll. Mycket mer blev det inte eftersom det vankades badminton också.

Det blev ett välbehövligt avbrott och efteråt kändes kroppen riktigt bra, mycket piggare än den gjort de senaste dagarna. Dessutom kunde jag lösa in den present som Stefan gav till mig på 60-årsdagen – han lovade nämligen att betala omsträngningen på mitt racket. Och det låg klart och väntade när jag kom till Komethallen.

Hade ett tufft underläge med 1–6 att kämpa mot (förutom Stefan själv då) så det var en välbehövlig vinst med 15–8, 11–15 och 16–14 som jag kunde inkassera i dag. Som vanligt lite upp och ner men mina sista poäng i matchen kan jag inte klaga på. Låg under med 10–14 och såg ut att förlora igen då jag tog fram mitt allra bästa spel, gjorde några minst sagt avgörande räddningar och kunde gå ikapp och om – vilket förvånade inte minst mig själv. Så nu är det ”bara” 2–6 i matcher.

Belönade mig (i vanlig ordning) med en kebabrulle från Skälby Pizzeria som jag fick äta i min ensamhet eftersom Markus jobbar på banan i dag.

Sedan blev det mer bokskrivande och jag gjorde flera intervjuer med personer runt Dellensjöarna som sett vad de tror kan vara ett sjöodjur. Just Dellenobservationerna är väldigt speciella och många av dem bra ur vittnessynpunkt. Mina samtal började med att jag åter ringde upp några som jag intervjuade 2009 och på så vis kunde uppdatera mig och få tips om nya händelser. Det var trevligt att prata bort en stund med dem igen!

Summa summarum efter dagens ansträngningar är nu följande: 17 kapitel klara och 9 på gång.

Pratade också med Håkan E som varit till posten med nummer 1 av UFO-Aktuellt i dag och samtidigt skrev Ole i Oslo att tidningen nått fram till honom. Så nu gick det fort för Postnord! Härligt att lådan inte kom på avvägar den här gången. Och så hjälpte jag Anders Berglund med lite bilder inför hans föredrag på vårt expo i Lund den 5 maj.

I kväll blev det dags för ännu en födelsedagspresent då Anneli bjöd mig och Markus på ”Macken” på Cirkus. Riktigt kul! Vi åkte bil in och gick sedan en sväng på Djurgården i solskenet innan det var dags att sätta oss till rätta på rad fem och avnjuta drygt två timmars teater fylld av nostalgi och rolig dialog.

Det var ju ett tag sedan ”Macken” gick på teve men karaktärerna Roy och Roger har blivit en del av det svenska kulturarvet. Själv lärde jag känna Jan Rippe under skoltiden, han var visserligen några år äldre men vi umgicks genom min klasskamrat Anders Rutqvist och med tiden blev Jan medlem i UFO-Mariestad.

Jag minns att han faktiskt fick en fråga om just detta i ett teveprogram för många år sedan och sa några snälla ord om vår lilla grupp.

I dag hoppade han omkring på kryckor efter att ha slitit sönder hälsenan, men det gick bra ändå. Vi hade det i alla fall riktigt kul och det märktes att övriga också hade. Nummer som folk kände igen möttes av jubel redan innan första tonen eller ordet hade sagts.

Sedan bar det hem, Markus ska upp tidigt så han hoppade snabbt i säng och Anneli, som jobbar i morgon, var inte sen att följa efter. Jag satte mig och jobbade med ett föredrag om ufo som jag ska hålla för en grupp på Engelen i Gamla stan i morgon.

Glad i dag! Men Stefan var inte ledsen han heller.

Fina saker från USA.

 1,199 total views,  2 views today