Uforapport på morgonkvisten


Framåt 10 ringde en kvinna från Kvicksund och rapporterade att hon några timmar senare, 06.55, sett ett märkligt föremål röra sig från nord ost om sydväst när hon var ute med sina hundar. Vädret var klart och solen uppe när hon fick se ett silverglänsande, hästskoformat föremål med två neongröna lysen i hästskons ändar komma flygande. Ljudlöst.

Hennes första tanke var att det kunde vara en drönare men ju mer hon tittade desto mindre såg det ut som en sådan, sa hon. Jag pratade med henne en god stund och skickade sedan min inspelning till Johan på rapportcentralen och till Håkan E i Hallstahammar som lovat ta sig an fallet. Ni kan se observatörens teckning av föremålet här ovan.

I vilket fall fick jag ett mycket gott intryck av vittnet vars som dessutom håller på och utbildar sig på att flyga drönare. Detta gör att hon har sett några varianter som han har visat henne. Men finns det en drönare som liknar en hästsko? Det är frågan.

Hade egentligen tänkt att påbörja planeringen för nästa Englandsresa men nu räckte tiden inte till utan jag tar den i morgon istället.

Skönt väder som jag och Anneli tog vara på genom att sitta ute på verandan och äta hemlagad pytt som Anneli fixat. Kvällens mat intogs på Rosa Drömmar tillsammans med Björn, Gustav och Mathias. Kul med sällskap!

Fick Scott Kellys bok om sin tid på ”ISS” med posten i dag – ”Ett år i rymden – En livstid av upptäckter” (Norstedts). Den ska bli riktigt kul att läsa. Men först en annan bra bok som kom från Bibliotekstjänst, nämligen Philip K. Dicks ”Näst sista sanningen” (Bakhåll). BTJ måste alltid prioriteras.

Annars rullade kvällen på. Det blev en topp framåt 21 då ungdomsgäng började elda upp bilar i Göteborg och Trollhättan. Man blir bara så trött på dessa idioter som inte har något vettigare sätt att visa sin frustration, eller vad det nu är. I vilket fall drabbar bränderna en massa oskyldiga personer, ofta i områden där det inte bor några höginkomsttagare.

Det blev en stunds ”översittande”. Men efter 01 åkte jag hem i alla fall, i natt åkte jag hem med Peter, en annan av mina bokintresserade chaufförer. Peters specialintresse är historia, svensk och Stockholms men också romartiden.

När jag stod hemma på tomten gav jag perseiderna en sista chans och 01.40 kom så en liten, men ljusstark, rackare från Persues. Den hann inte långt innan den slocknade. Sedan kunde jag gå in lite nöjdare.

Jobbade på med lite pappersarbete fram till 01.30.

 1,956 total views,  1 views today